Argentina, tango och förförelse

onsdag

Argentina, tango och förförelse

Det är en förförelsens lek, där mannen styr och kvinnan följer, som skapar skönhet och sensualitet. Tango är synonymt med passion och provokation - en dans där man lyssnar på varandras kroppar. Det är en komplex konstform vilken beskrivs av den argentinska författarinnan Alicia Dujovne Ortiz som ett tvåhövdat monster, en best med fyra ben, drömmande eller livlig, och bara existerar under en låtlängd för att sen dö bort.

Tangons ursprung återfinns i regionen Río de la Plata där traditionell folkdans revolutionerades under sent 1800-tal av en ny sensuell dansstil, en stil där två partners omfamnade varandra. Tango blandade kulturen från Río de la Plata med influenser från gaucho-kulturen, ursprungsbefolkningen och spanska, afrikanska och italienska immigranter. Dansen hade sin guldålder under 40-talet, storbandens era, och populariteten eldades på av radio, skivor och film. Efter en tid av tillbakagång återupptäcktes tangon av musiker och dansare i Argentina på 80-talet.

Tangon har alltid attraherat några av de mest spännande och skickligaste dansarna på scen. Kända namn inkluderar El Cachafaz (Benito Bianquet), Casimiro "El Vasco" Aín berömd för att ha dansat inför Påven 1924 och Virulazo (Jorge Orcaizaguirre). På senare tid har dansare som Los Dinzel, Juan Carlos Copes och María Nieves dramatiskt ökat dansens popularitet över hela världen.

Tango Argentina Show: den bästa tangon från Argentina

Tango Argentina Show, skapad av Walter Oscar Tejeda Carranza, är spännande, passionerad och spektakulär, och visar upp den klassiska argentinska tangons innersta väsen och tar den till nya höjder genom att kombinera ursprungliga färger och smaker från Río de la Plata. Showen har blivit en enorm internationell succé hos både publik och kritiker.