Arcade Fire till Sverige

torsdag

Arcade Fire till Sverige

Den 13 juni kl.20.00 spelar Arcade Fire på Gröna Lund i Stockholm. I höstas släppte bandet sitt fjärde album ”Reflektor” och till sommaren ger de sig ut på turné. Konserten på Gröna Lund blir deras enda spelning i Sverige.

– Är det en konsert du inte får missa i sommar så är det Arcade Fire på Gröna Lund. Jag känner på mig att den här konserten kommer gå till historieböckerna, tillsammans med andra oförglömliga spelningar på Grönan så som Lady Gaga, Bob Marley eller Jimi Hendrix, säger Kenny Mattsson, programchef på Gröna Lund, i ett pressmeddelande.

Arcade Fire bildades 2001 och sedan släppet av debutalbumet ”Funeral” har de tagit världen med storm. Senaste skivan ”Reflektor” har toppat albumlistorna i Storbritannien, Kanada, Irland, Belgien, Portugal och USA. Arcade Fire anses som ett av de bästa livebanden i världen och bandmedlemmarna brukar turas om att spela flertalet instrument så som gitarr, trummor, bas, piano, fiol, cello, kontrabas, xylofon, klockspel, keyboard, valthorn, dragspel, harpa, mandolin och vevlira. Konserten på Gröna Lund i sommar blir kanadensarnas sjätte spelning i Sverige.

Konsertdatum:
13 juni - Gröna Lund, Stockholm

Biljettinformation:
110 kr i entré (220 kr mellan kl 18.00-20.30) eller 240 kr för Gröna Kortet som ger fritt inträde till säsongens alla konserter.