Nytt album och spelningar för Skraeckoedlan

onsdag
Foto: Mats Ek via Kulturbolaget

Skraeckoedlan har nu spridit sin fuzzience-fiction rock runt om Tellus i över 10 år. Men än är resan inte klar. Efter fem års väntan är det äntligen dags för bandet att släppa lös sitt nya alster och nästa fullängdsalbum: "Vermillion Sky". I samband med släppet i vår ger sig Norrköpings fuzz-trubadurer ut på landets vägar med stopp i både Malmö och Göteborg!

Ur de tids-paralysaktiga mängder timmar till sitt förfogande under pandemins år föddes "Vermillion Sky" som är, förutom ett album på åtta spår, en novell på åtta kapitel, skriven av Skraeckoedlan. Om du är någon som vill dyka djupt och någon som, likt bandet, gillar att förlora sig i historier och världar, är albumet i allra högsta grad för dig. Det är ett jordligt farvältagande, likväl en uppföljare. Det är ett stundtals episkt, såväl som ofta löjligt rymdäventyr som följer besättningen på - vad annars? - The Vermillion Sky, medan de försöker svara på frågor som: Varför dör planeter? Vem är Metagalactic Void Honcho? Och vad ska jag döpa min racer till? Förutom att lyssna på skivan, titta på artworken, läsa låttexterna och novellen, kan man ta till sig äventyret på något mer sätt, undrar du nog. Och ja, ja det kan man. De har också gjort ett datorspel.

Så följ med genom rymden, över och under hav, genom öknar och skogslandskap. Möt spännande varelser och vidunder. Allt detta till tonerna av tung rockmusik med text på svenska. Våren 2024 är det återigen dags att samlas till rockritualer i fuzzens tecken. Rocken ljuder över Tellus ånyo.

Datum 2024:

28 mars - Malmö, Babel

30 mars - Göteborg, Pustervik

Biljetter finns ute till försäljning nu via Kulturbolaget.se.