Adriana Lecouvreur

Adriana Lecouvreur

lördag 12 januari, kl 19:00

Live på bio opera
Operastjärnan Anna Netrebko gör titelrollen i efterlängtade Adriana Lecouvreur. 12 januari visar vi operan live på bio från Metropolitan i New York.

Anna Netrebko sjunger för första gången på Met titelrollen i Adriana Lecouvreur. Den handlar om den stora 1700-talsskådespelerskan som blir kär i krigarhjälten Maurizio, spelad av Piotr Beczała.

Gianandrea Noseda dirigerar Cileas tragedi, som regisseras av Sir David McVicar. Handlingen är delvis förlagd till en fungerande kopia av en barockteater.

I rollerna återfinns även Anita Rachvelishvili som prinsessan av Bouillon, Adrianas rival om Maurizios gunst. Vi ser också Ambrogio Maestri som Michonnet och Carlo Bosi som den svekfulle abboten.

Adriana Lecouvreur är en samproduktion mellan Royal Opera House London, Gran Teatre del Liceu, Barelona, Wienre Staatsoper, San Francisco Opera och L’Opéra de Paris.

SPELTID 3 tim 58 min inkl. 2 pauser

LIVESÄNDS 12 JAN 2019 KL 19.00

METROPOLITAN, NEW YORK

SVENSK TEXT!

DIRIGENT: Gianandrea Noseda

REGI: Sir David McVicar

SCENOGRAFI: Charles Edwards

KOSTYM: Brigitte Reiffenstuel

LJUSSÄTTNING: Adam Silverman

I ROLLERNA: Adriana Lecouvreur (Anna Netrebko), Prinsessan av Bouillon (Anita Rachvelishvili), Maurizio (Piotr Beczała), Abotten (Carlo Bosi), Michonnet (Ambrogio Maestri), Prinsen av Boullion (Maurizio Muraro

Hitta till Skövde Kulturhus

Skövde Kulturhus
Trädgårdsgatan 9
54130 Skövde

Biljetter och priser

lördag 12 januari, kl 19:00
Visa alla datum ››

Skövde Kulturhus
Trädgårdsgatan 9
54130 Skövde

venuepoint Sittplats 350 kr