Klungan - Toppa jaget

torsdag 12 maj, kl 19:00

Kontrollera biljettuppgifter noga och läs mer om Covid-19 här.

Klungan - Toppa jaget
teater

Till alla er som saknat Klungans sanslöst skruvade tragikomik har vi ett glädjande besked. Det blir premiär på deras ”Toppa jaget” i Umeå på alla hjärtans dag 2020.

Klungan kommer tillbaka efter sex år med en nyskriven komedi i två akter. ”Toppa jaget” är en existentiell berättelse om att känna sig otillräcklig och att inte känna sig hel som människa.

I Klungans tidigare produktioner har karaktärer avlöst varandra i en kavalkad av scener. Men den här gången är det en berättelse om fyra karaktärer med en sak gemensamt, att dom känner sig otillräckliga, hälften av halv. ”Toppa jaget” är en berättelse om ett storslaget experiment och föverkligandet av drömmen om ett lättare liv och att faktiskt räcka till. I "Toppa jaget” suddar Klungan ut gränsen mellan grupp och individ och påstår att en person inte behöver vara en person.

Men i så fall, vem blir man då?

Sedan starten 2003 har Klungan tagit nya konstnärliga avstamp inför varje ny produktion. Föreställningarna har turnerat över hela landet och rosats av både kritiker och publik. 2007 inleddes ett långvarigt och lyckat samarbete med regissören/koreografen Birgitta Egerbladh där humor och rörelser fördes samman. Senaste produktionen ”På rätt sida om okej” hade ljud som tema där ett fyrtiotal högtalare fanns utplacerade i publiken. ”Toppa jaget” är ännu ett nytt kreativt steg för Klungan med fördjupning av karaktärer och för första gången är det en sammanhållen berättelse. Kom å titta!
--
Av och med Klungan

Medverkande:
Sven Björklund
Carl Englén
Mattias Fransson
Olof Wretling

Foto: Andreas Nilsson
Bildkreatör: Lisalove Bäckman
Arrangör: Umeå Teaterförening och Klungan
Längd: ca 2 timmar & 25 min inkl. paus

Hitta till Väven

Väven
Storgatan 46 A
901 78 Umeå
Hitta hotell via bookingsweden.se

Biljetter och priser

torsdag 12 maj, kl 19:00

Väven
Storgatan 46 A
901 78 Umeå

tickster