Youn Sun Nah

Youn Sun Nah

söndag 11 november, kl 19:00

konsert

Den koreanska sångerskan Youn Sun Nah är en av vår tids klarast lysande artister inom jazz och angränsande musikstilar. I sitt hemland är hon en stor stjärna. Hennes kärlek till chanson förde henne till Frankrike, ett land där hon fick en meteorlik karriär med efterföljande storsuccé över stora delar av Europa. Genom albumet ”She Moves On” (2017) återuppfinner sig denna kameleontlika och förtjusande artist ytterligare en gång.

I Sydkorea är Youn Sun Nah en nationell celebritet. Hon började sin karriär som musikalartist i en koreansk version av den framgångsrika tyska showen ”Linje 1”, som fick hennes solokarriär att blomstra. Som flerfaldig vinnare av Korean Music Awards har hon blivit inbjuden att sjunga vid G20-toppmötet i Seoul, och har också representerat sitt land i avslutningsceremonin för vinter-OS i Sotji. Vidare har hon också agerat som Sydkoreas goodwillambassadör för UNESCO:s räkning på International Jazz Day.

Youn Sun Nah upptäckte den franska chansonen tidigt, och passionen ledde slutligen till att hon flyttade till Frankrike, som blivit hennes andra hemland. Samtidigt fick hon där en naturlig språngbräda till sina stora succéer i Europa. De senaste två senaste albumen, ”Same girl” och ”Lento” har sålt i över 150 000 exemplar. Med ”Same Girl” (2010) fick hon sitt genombrott i Tyskland: hon vann Echo Award för bästa jazzsångerska och två Jazz GOLD Awards. Men det var inte förrän hon flyttat till Europa som hon fördjupade sig i jazz och den amerikanska sångskatten, genom samarbeten med musiker som Ulf Wakenius och Vincent Peirani. Låtmaterial av Nat King Cole, Tom Waits och Randy Newman är nu en given del av hennes repertoar.

På det senaste albumet ”She Moves On” ligger fokus på jazz och folkmusik från Nordamerika. I Youn Sun Nahs strävan efter musikalisk autenticitet spelades albumet in i New York, med ett nytt band bestående av de några av de mest intressanta och mångfacetterade musikerna i staden. I denna skara har producenten, pianisten och keyboardisten Jamie Saft haft en betydelsefull roll.

Opåverkad av nycker och moden är Youn Sun Nahs röst omedelbart igenkännbar, karismatisk och tillgänglig. Oavsett om det gäller låtar från musikaler, chansons, world music, folk eller jazz så har hon en förmåga att direkt påverka lyssnarens innersta. Denna sällsamma förmåga att övertygande berätta en historia gjort henne till ett internationellt fenomen.

Hitta till Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala Torg 1
75331 Uppsala

Biljetter och priser

söndag 11 november, kl 19:00
Visa alla datum ››

Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala Torg 1
75331 Uppsala

tickster Youn Sun Nah- Ordinarie 250 kr
Youn Sun Nah- Sudent/ungdom 188 kr