Uppsala Kammarorkester – Trettondagsafton

Uppsala Kammarorkester – Trettondagsafton

lördag 5 januari, kl 16:00

Klassisk

Stefan Klingele, dirigent
Karolina Andersson, sopran
Adam Sanchez, tenor

Varmt välkommen till en musikalisk fest med vackra och virtuosa pärlor från kända operor, operetter och musikaler! Traditionsenligt firar vi Trettondagsafton med en glittrande konsert där celebra sångare framför oemotståndliga nummer från opera- och musikalvärlden.

Inget kan väl vara så känslofyllt, dramatiskt eller omt som operaarior och musikalscener! Särskilt inte om de framförs av internationella stjärnsolister med blandande scenisk karisma, som Karolina Andersson och Adam Sanchez. Här bjuder de tillsammans med dirigenten Stefan Klingele på en färgsprakande bukett ur den stora opera- och operettlitteraturen.

Gäst på internationella scener
Karolina Andersson debuterade på GöteborgsOperan som Nattens drottning i Mozarts Trollflöjten, en roll som hon gjort flera gånger sedan dess, bland annat på Staatstheater Kassel och Volksoper i Wien. Hon har också tillhört ensemblen på berömda Komische Oper i Berlin och är regelbunden gäst på scener som bl a Opera national de Paris, Staatsoper Berlin, Theater Bremen och Kungliga Operan.
Adam Sanchez uppmärksammades redan som tjugoåring i West Side Story på teatern i tyska Ulm. Han har sedan dess medverkat i en lång rad hyllade föreställningar på scener som Staatstheater am Gartnerplatz i Munchen, operan i Dortmund och Tonhalle Zurich i uppsättningar av Bizets Carmen, Rossinis Barberaren fran Sevilla och musikalen My Fair Lady.

Populär operadirigent
Dirigenten Stefan Klingele är en återkommande gäst hos Uppsala Kammarorkester och vid Kungliga Operan i Stockholm, liksom vid en lång rad andra operahus i Europa. Sedan hösten 2015 är han konstnärlig ledare och chefdirigent vid Musikalische Komodie i Leipzig, som också tenoren Adam Sanchez är knuten till sedan säsongen 2017/18.

Passa på att göra Trettondagsafton till en hel festkväll med musik, mat och dryck! Uppsala Konsert & Kongress erbjuder en festmeny som serveras i restaurangen efter konserten.

Kvällens meny:
Förrätt: Hummerravioli, citrusglaze, hummerconsommé, krutong
Varmrätt: Oxfilétournedo , impotatis med parmesan, tryffel, en skiva kycklinglever, rödvinssås samt ostronskivling
Efterrätt: Blåbärsparfait, syltad mango, vaniljespuma och jordgubb

Uppsala Kammarorkester – en kammarorkester på högsta nivå.

Med varm och stor orkesterklang och en stilbredd från tidig barock till samtida musik kan Uppsala Kammarorkester konsten att trollbinda sin publik. Orkestern är av många ansedd som en av Sveriges främsta. Uppsala Kammarorkester grundades av Carl Rune Larsson och bestod då av en blandning av professionella musiker och amatörer. Genom åren har orkestern utvecklats till en helt professionell kammarorkester på högsta nivå. 2018 fyller Uppsala Kammarorkester 50 år! Under säsongen 2018-2019 gör vi en minnesresa men det blir även uruppförande och nya spännande solister. Tre chefdirigenter som har haft stor betydelse för orkestern gästspelar under jubileumssäsongen, Gérard Korsten, Howard Shelley och Paul Mägi.

Hitta till Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala Torg 1
75331 Uppsala

Biljetter och priser

lördag 5 januari, kl 16:00
Visa alla datum ››

Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala Torg 1
75331 Uppsala

tickster Trettondagsafton-Ordinarie GUL 395 kr
Trettondagsafton-Ordinarie Vit 345 kr
Trettondagsafton-Ordinarie BLÅ 180 kr