Flöjter och fågelsång – Uppsala Kammarorkester

Flöjter och fågelsång – Uppsala Kammarorkester

torsdag 19 mars, kl 19:00

konsert Klassisk

Program
Claude Debussy: Prélude à l´aprèsmidi d´un faune
Erkki-Sven Tüür: Whistles and whispers from Uluru
Debussy: Syrinx
Erkki-Sven Tüür: Crystallisatio
Jean Sibelius: Symfoni nr 1 e-moll

Möt den talangfulla blockflöjtisten Lucie Horsch från Nederländerna, endast 20 år men som redan har gjort en lysande karriär och uppmärksammats för sitt genuina och övertygande blockflöjtsspel. Hör henne i Debussys Syrinx och i Erkki-Sven Tüürs musik från 2007, Whistles and whispers from Uluru. Tüür har här skapat ett unikt exotiskt ljudlandskap med olika blockflöjter, stråkar och inslag av elektronik.

I Debussys poetiska musik ”Förspel till en fauns eftermiddag” hör vi ett landskap med dofter av skog och solvärme. Det är Olari Elts som återigen dirigerar Uppsala Kammarorkester och han avslutar konserten med Sibelius kraftfulla första symfoni.

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf, Klara Hellgren och Bernt Lysell. Från hösten 2019 välkomnas den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller som orkesterns nya chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid några tillfällen per spelår.

Denna konsert är nr 8 av 10 i Musik i Upplands Orkesterabonnemang

Hitta till Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala Torg 1
75331 Uppsala

Biljetter och priser

torsdag 19 mars, kl 19:00
Visa alla datum ››

Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala Torg 1
75331 Uppsala

tickster Ordinarie 0 kr