Pavel Steidl

Pavel Steidl

söndag 14 oktober, kl 16:00

konsert

När Pavel Steidl vann första pris vid den internationellt prestigeladdade Guitar Competition of Radio France i Paris 1982 fick den tjeckiske gitarristen en raketstart på sin karriär. Idag tillhör han toppskiktet av världens stora kassiska gitarrvirtuoser, känd för sitt uttrycksfulla spel som också återspeglas i både gester och ansiktsuttryck.

Efter att ha emigrerat till Nederländerna 1987 har Pavel Steidl konsekvent och målmedvetet fortsatt att utveckla och förädla sitt mycket personliga spel. Särskilt har han fördjupat sig i artonhundratalsrepertoaren med kompositörer som Legnani och Paganini som ställer extrema krav på teknisk fulländning. Han är dessutom själv kompositör. Som en av världen mest framstående gitarrister har han turnerat och spelat i mer än fyrtio länder, som Kanada, USA, Kina, Indien, Japan, de flesta länder i Europa, Syd- och Centralamerika.

Med sitt personliga sätt att möta publiken, som inte sällan lockar fram skratt, är en konsert med Pavel Steidl är en upplevelse som också går utanför musiken. ”Han är en gitarrist som gärna berättar en skojig historia för lyssnaren. Men bakom entertainern finns en seriös konstnär”, skrev Classical guitar magazine efter en av hans konserter.

Pavel Steidl gör Sverigepremiär på Uppsala Gitarrfestival. Han ger även en masterclass.

Läs mer om hela festivalen: www.uppsalagitarrfestival.se

Hitta till Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala Torg 1
75331 Uppsala

Biljetter och priser

söndag 14 oktober, kl 16:00
Visa alla datum ››

Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala Torg 1
75331 Uppsala

tickster Pavel Steidl - Ordinarie 285 kr
Pavel Steidl - Ungdom 232 kr