Anouar Brahem – Blue Maqams

Anouar Brahem – Blue Maqams

tisdag 12 mars, kl 19:30

konsert

Blue Maqams – Anouar Brahem, Dave Holland, Django Bates, Nasheet Waits

”Bedårande vackert som ett stilla ljummet vårregn där solen plötsligt bryter fram och en smeksam vind blåser undan svårmodet upp till den nyblå himlen.”

Så skriver musiktidningen LIRA om Anouar Brahems senaste album utgivet på den anrika etiketten ECM. Blue Maqams är inspelad tillsammans med några av världens stora jazznamn, Dave Holland, Jack DeJohnette, och brittiske multiinstrumentalisten Django Bates. I samarbetet uppstod en alldeles särskild magi och den stjärnspäckade kvartetten gästar UKK tillsammans i vår!

Anouar Brahem är sedan länge ett självklart namn på den internationella musikscenen. Känd och hyllad för sitt fantastiska oudspel, sin mångfacetterade musik som sömlöst väver samman jazz med konstmusik och traditionell arabisk folkmusik, och sina nyskapande och ofta gränsöverskridande samarbeten. Hans koncentrerade uttryck, tidlösa kompositioner och eleganta väv av traditioner står i en klass för sig, och får du chansen att uppleva det live... ta den.

Anouar Brahem har förutom sitt eget artisteri också komponerat musik för både film och teater. Han har samarbetat med en mängd musiker från världens alla hörn och hittat inspiration i allt från europeisk folkmusik, norsk jazz (i samarbetet med saxofonisten Jan Garbarek på skivan Madar 1994) till Eric Satie och Arvo Pärt (skivan Le pas du chat noir, 2002).

”Dialogen mellan Django Bates – nyligen aktuell med sina Sgt Pepper-varianter både live och på skiva – och Anouar Brahem är lyhörd magi. Ibland enbart oud med Brahems stilla nynnande som går över i Bates piano. Likt Jan Johansson har Bates en ytterst varsam behandling av tangenterna. Ja, det här är mjuk ekvilibrism, vördnadsfullt, högtidligt med ett sväng som lyfter, svävar.” LIRA. Läs hela recensionen här: www.lira.se/skivrecension/blue-maqams/

Hitta till Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala Torg 1
75331 Uppsala

Biljetter och priser

tisdag 12 mars, kl 19:30
Visa alla datum ››

Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala Torg 1
75331 Uppsala

tickster Anouar Brahem- Ordinarie 355 kr
Anouar Brahem- Stud/Ungdom 266 kr