Garden - A day in the park

Garden - A day in the park

onsdag 6 juni, kl 18:00

festival musikfestival

GARDEN är en grönskande och urban musikfest mitt i centrala Göteborg. Den sjätte juni, på nationaldagen, startar sommaren i vackra och historiska Trädgårdsföreningen där musik, mat och människor möts under den allra första upplagan av GARDEN. En dag i parken, mitt i stan, när träden är som grönast och sommaren är ny.

GARDEN är en sommardag i parken fylld med musik och fest som förgylls av en handplockad och hyllad lineup i form av de musikaliska genierna the National, synthpopparna Future Islands, suveräna Warpaint, dreampopparna Cigarettes After Sex och americanaduon Good Harvest. Njut av en öl eller två i en skön atmosfär där musiken flödar, syrenerna doftar och hela Göteborg samlas för att fira sommaren med några av världens just nu bästa liveband.

THE NATIONAL Den briljanta albumsviten ”Boxer”, ”High Violet”, ”Trouble Will Find Me” och ”Sleep Well Beast” har inte bara förvandlat The National till ett av vår tids största indierockband, den har även gjort dem till ett av världens mest hyllade band.

FUTURE ISLANDS Med skivan ”Singles” och supersingeln ”Seasons (Waiting For You)” gick Future Islands från att vara kultfavoriter till att bli synthpopikoner. Deras suveräna framförande av ”Seasons (Waiting For You)” hos David Letterman blev en omedelbar internetsuccé och då 2014 skulle sammanfattas rankades singeln som årets låt av bland andra Pitchfork.

WARPAINT Ända sedan Warpaint släppte den från början självutgivna debut-ep:n ”Exquisite Corpse” 2008 har de varit i konstant musikalisk rörelse. Om fullängdsdebuten ”The Fool” hade en psykedeliskt inramning, hade den självbetitlade uppföljaren ett mer drömskt popskimmer. Och då de 2016 gav ut ”Heads Up” hade det dansanta anslaget från deras omtalat suveräna konserter fått ett större utrymme.

CIGARETTES AFTER SEX Förra året släppte Cigarettes After Sex sitt självbetitlade debutalbum. På det plockade bandet upp den musikaliska stafettpinnen från Mazzy Star samt Red House Painters och skivan hamnade högt på Rough Trades årsbästalista.

GOOD HARVEST Deras fantastiska mix av Simon & Garfunkels samspel, Nick Drakes harmonier och Gillian Welchs berättarstil har gett den svenska americanaduon Good Harvest lyssnare runt om i världen.

Varmt välkommen till GARDEN – Göteborgs nya musikfest.

Hitta till Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen
Slussgatan 1
41106 Göteborg

eller köp ett hotellpaket med boende och biljetter i ett paket hos Nöjesresor.se.

HotellpaketKöp hotellpaket

Biljetter och priser

onsdag 6 juni, kl 18:00
Visa alla datum ››

Trädgårdsföreningen
Slussgatan 1
41106 Göteborg

eventim Ståplats 740 kr