Festspelen i Piteå - LoneyDear

Festspelen i Piteå - LoneyDear

söndag 17 juni, kl 22:30

musikfestival festival

Högaktuell med nomineringar i både Grammis, Gaffa-priset och Manifestgalan kommer Loney Dear till BlackBox under Festspelen i Piteå.

Emil Svanängen -" personen bakom Loney Dear -" har lyckats ta sin egenartade musik från källaren i Jönköping via amerikanska Sub Pop, Parlophone och -" med förra årets album -" tillbaka till europeiska omgivningar. Han har blivit hyllad av musikgiganter som bland annat Pitchfork, The Guardian och NME, och legendaren Peter Gabriel har till och med påstått att Svanängen är -?Europas svar på Brian Wilson-?. Genom att ha turnerat med några av indiemusikens största namn har Loney Dear dessutom gjort ett rykte om sig för sina fängslande konserter.

"One of the most uplifting, inspiring, healing voices you will EVER hear-? -" The Sunday Times.

Den 29 september släppte Loney Dear ett nytt självbetitlat album -" totalt det sjunde i ordningen. Det är ett kraftfullt men samtidigt ömtåligt album som rör sig någonstans i gränslandet mellan elektroniskt och orkesterlikt, och som har hyllats på flera håll. Bland annat menar Sonic Magazine att Loney Dear -?nästan överträffar sig själv-? och att singeln Sum är -?en emotionell islossning, ungefär som att titta på en Hollywood-film där man motvilligt blir tårögd i vissa lägen.-?

www.loneydear.com www.luger.se.

Längd: ca 75 min (ingen paus)

Hitta till Studio Acusticum

Studio Acusticum
Acusticum 4
94128 Piteå

eller köp ett hotellpaket med boende och biljetter i ett paket hos Nöjesresor.se.

HotellpaketKöp hotellpaket

Biljetter och priser

söndag 17 juni, kl 22:30
Visa alla datum ››

Studio Acusticum
Acusticum 4
94128 Piteå

ticketmaster Pris 150 kr