Patty Griffin+Christian Kjellvander+Yvette Eklund

Patty Griffin+Christian Kjellvander+Yvette Eklund

söndag 18 augusti, kl 16:00

konsert Patty Griffin Christian Kjellvander

Patty Griffin, Christian Kjellvander och Yvette Eklund band uppträder på Solhällan i Löderup söndag 18/8. Fysiska biljetter finns på Folk å Rock & Solhällan i Löderup samt Ystads Turistbyrå.

Preliminärt spelschema:
insläpp konsert kl.15.
Yvette Eklund Band kl.16.
Christian Kjellvander solo kl.18.
Patty Griffin kl.19.

Kontrollera tider när det närmar sig. Ändringar i programmet kan förekomma.

Ett mindre antal 'early bird' biljetter som även gäller till lördagen finns till kraftigt rabatterat pris.

Få americana-artister är mer prisade och älskade än sångerskan och låtskrivaren Patty Griffin. 2007 blev hon framröstad till Best Artist på AMA galan i Nashville och 2010 blev hon belönad med en Grammis för sitt gospelalbum "Downtown Church". Förutom framgångar med sina soloskivor har Patty även varit med i Robert Plants och Buddy Millers Americana succé The Band of Joy och artistkollegor som Emmylou Harris, Joan Baez, The Dixies Chicks, Miranda Lambert, Bette Midler och Solomon Burke har spelat in hennes sånger.

I våras släppte Patty Griffin sitt nya självbetitlade album och det har hyllats unisont. Låtarna är skrivna under en sjukdomsperiod då Griffin behandlades för bröstcancer. Precis som på hennes tidigare album rör hon sig obekymrat mellan olika genrer och sound, ständigt med sin särpräglade röst och sina sånger som röd tråd. Patty Griffin är en utsökt textförfattare och det har blivit lite av hennes specialitet att skriva karaktärsdrivna poetiska berättelser. Hon har beskrivits som musikens svar på John Steinbeck i sitt sätt att empatiskt skapa berättelser om spännande och älskvärda karaktärer och deras öden. Alltid med samma obändliga tro på kärleken och mänskligheten.

Det är låtar som vinner i längden, alla tretton. Den enkla, förlösande finalen "Just the same", framförd ensam vid pianot, hade inte varit densamma om den inte föregåtts av den molande bluesen "The wheeel", med en fränt fuzzad gitarr, eller den starka "Coins", gjord som duett med själsfränden Robert Plant.
Av Håkan Engström, Sydsvenskan

Det finns ofta något mässande hypnotiskt över Griffins låtar som gör att de letar sig in och biter fast, en frenesi och desperation som är svår att värja sig mot.
Av Pierre Eriksson, Lira

There is no question that veteran singer-songwriter Patty Griffin's stunning 2015 release Servant Of Love was a milestone in her two decade and counting career. Nearly four years later, this self-titled follow-up confirms the previous set was no fluke.
Av American Songwriter

Christian Kjellvander:
I dessa tider, skuggade av mörka moln, fyllda av marginalisering och isolering är artister som Christian Kjellvander mycket nödvändiga för vår själsliga frälsning. Han omfamnar det främmande, okända och söker en känsla av medmänsklighet. Den 26 oktober släpptes hans nya album Wild Hxmans och i anslutning till det ger sig även Christian ut på vägarna.

Genom sju råa och övertygande låtar i gränslandet mellan Folk, Blues, Americana och Jazz talar Kjellvander till oss om avsked, flykt och sensationen i att anlända till en ny värld. Tillsammans med sitt band skapar 42-åringen ett sound som andas ett pulserande lugn, samtidigt som han slänger sig huvudstupa mellan intimitet och ett dynamiskt, djupt mörker. I stunder känns det som om musiken försvinner, för att sedan blixtsnabbt åter komma till ytan, glänsande transparent.

De mångfacetterade låtarna bärs upp av Christian Kjellvanders distinkta röst, som bär ekon av Leonard Cohen, Tim Hardin and David Sylvian. En röst, så smärtsamt närvarande, som lyser ännu starkare i den blixtrande övertygelsen om att känslor – rutinmässigt dolda i vardagen – kommer att stiga till ytan.

Wild Hxmans är inspelad i Christians hem och studio under en vecka i maj 2018 och släpptes 26 oktober till kritikernas hyllning.

5/5 DN, “Det är vansinnigt fint och låter som om det bara har råkat falla på plats precis så här”
4/5 VF
8/10 Sonic, “Styrkebesked från en av våra stora konstnärer”

Hitta till Solhällan Löderup

Solhällan Löderup
Parkgatan 5
27640 Löderup

Biljetter och priser

söndag 18 augusti, kl 16:00
Visa alla datum ››

Solhällan Löderup
Parkgatan 5
27640 Löderup

tickster Patty Griffin + Christian Kjel 295 kr
Tvådagars lör+söndag 17+18/8 490 kr