Avantgardet & Memoria på The Hush Hush Club!

lördag 2 oktober, kl 20:30

Kontrollera biljettuppgifter noga och läs mer om Covid-19 här.

Avantgardet & Memoria på The Hush Hush Club!
konsert avantgardet

Avantgardet åker på turné!
NYTT DATUM! 2 oktober 2021!

Våren 2021 ger sig återigen ett av Sveriges mest omtalade och rosade liveband ut på turné. Den 2 oktober 2021 ser vi dem återigen på The Hush Hush Club!

Redan innan jul smygstartade Avantgardet sin turné efter nya skivan Mellan miljonprogram och Thailand med en intensiv spelvecka. Och precis som tidigare fick de lysande recensioner:

”en fullständig urladdning”
”det perfekta botemedlet till musik som inte känns betydelsefull”
Corren

”säreget och storartat”
Barometern

– Att släppa en skiva utan att få spela den live tillsammans med vår publik är egentligen ingen release alls, så det är först nu skivan och de nya låtarna på riktigt kommer få liv. Hela Mellan miljonprogram och Thailand spelade vi in med just det här i åtanke, de här kvällarna som vi har framför oss. Och eftersom vi har så många låtar som alla gör sig riktigt bra live blir det, som vanligt, aldrig någon kväll som är den andra lik, säger Rasmus Arvidsson, sångare och frontperson i Avantgardet.

Senaste albumet Mellan Miljonprogram och Thailand släpptes i november förra året och är bandets fjärde fullängdare på lika många år. Skivan togs emot väldigt väl och Rasmus Arvidssons texter hyllades återigen och beskrevs som ”knivskarpa” och albumet som ”textmässigt Avantgardets bästa skiva hittills”. SKAP:s jury vid Manifestgalan höll med och nominerade Rasmus till årets bästa textförfattare för andra året i rad.

Förutom att Avantgardet är aktuella med ny turné och vinstchans på Manifestgalan så släpper bandet idag även Bengalerna som andra singel från Mellan miljonprogram och Thailand. En låt som fått stor uppmärksamhet och bland annat lyftes fram av Elin Strömberg i P3 som bästa låt från skivan.
– Det är en låt som känns unik och inte låter som så mycket annat som vare sig vi eller någon annat tidigare har gjort. Både vad gäller sound och text. Och på de spelningar vi gjort sedan releasen har det verkligen märkts att vår publik ser den som ett anthem som de tagit till sig från första gången de hörde den, konstaterar Rasmus.

Hitta till Sofiehof Underjord

Sofiehof Underjord
Brunnsgatan 13
55317 Jönköping

Biljetter och priser

lördag 2 oktober, kl 20:30
Visa fler datum ››

Sofiehof Underjord
Brunnsgatan 13
55317 Jönköping

tickster