John Mayall & Band

John Mayall & Band

lördag 2 mars, kl 19:30

konsert John Mayall blues bluesrock

Är man 85 år fyllda och 'still going strong' kan man unna sig en turné för att fira sin ålder och karriär, men också att bluesen är starkare än någonsin. Den brittiska bluesmusikern och multiinstrumentalisten åker ut på sin 85th Anniversary Tour som besöker Slagthusets Teater i Malmö den 2 mars!

Vi har boogie-woogien att tacka för John Mayalls musik. Det tillsammans med uppväxtens ivriga lyssnande på jazz och blues gav inspirationen och begäret till att själv bli musiker. Trots att blues på 40 och 50-talet var ovanligt och att John kände sig som en outsider kunde han inte släppa genren och när Englands första bluesklubb öppnade i början av 60-talet blev han istället en av många anhängare inom den nya bluesboomen.

I trettioårsåldern startade han sitt egna bluesband The Bluesbreakers som efter enträget arbete blev alltmer populära. När Eric Clapton anslöt sig i bandet fick gruppen sin största succé med plattan ”Bluesbreakers” från 1966. Sedan Clapton lämnat för att bilda Cream kom Mayalls grupp att bli en ’skola’ för många blivande stora musiker inom blues och bluesorienterad rock såsom Peter Green, John McVie och Mick Taylor.

Under tidigt 1970-tal flyttade Mayall till Los Angeles i USA. Under 70-talet gjorde han uppmärksammade inspelningar med musik av blandad jazz, rock och blues tillsammans med välkända musiker som Blue Mitchell, Red Holloway, Larry Taylor och Harvey Mandel.

När Mayall besöker Sverige i vår kommer han vara aktuell med sin kommande skiva "Nobody Told Me" och med sig på scen har han Carolyn Wonderland på gitarr, Greg Rzab på bas och Jay Davenport på trummor. Missa inte!

+ + + +

Slagthuset informerar:

Garderob kostar 20:-

På Slagthuset gäller betalning endast med kort – Slagthuset är kontantfritt.

Åldersgräns 13 år || Dörrrar 18:00 || Insläpp till salong || 19:00 || På Scen 19:30

Hitta till Slagthuset

Slagthuset
Jörgen Kocksgatan 7 A
21120 Malmö

Biljetter och priser

lördag 2 mars, kl 19:30
Visa alla datum ››

Slagthuset
Jörgen Kocksgatan 7 A
21120 Malmö

venuepoint A 495 kr