Leif

Leif

9 nov 2018, fredag
Se biljettlänk för tid

teater

Leif är berättelsen om Leif Andrée - en historia om punk, alkohol, teater, våld, politik och kärlek. Leif Andrée växte upp i Stockholm men 16 år gammal flydde han till Sundsvall för att komma bort från ett hem präglat av alkohol och våld. I Sundsvall blev simning på elitnivå hans räddning. Och så blev han Sundsvalls första punkare och trummis i punkbandet Pizzoar. Genombrottet som skådespelare kom på Teater Galeasen som han var med och startade 1983.

Med sikte mot de orättvisor han fått utstå som barn och ömhet riktad till vuxenvärlden tas vi på en resa genom hämnd och försoning. Med musik av Susanna Risberg, som är en av Sveriges mest hyllade gitarrister tas vi igenom livets alla med och motgångar. En modig, personlig och utlämnande monolog om barnfattigdom och klass.

Föreställningen LEIF är en klassresa genom ett sönderfallande folkhems-Sverige med en som vägrar ge upp.

Fakta. Turnépremiär 15 oktober Turnéperiod Hösten 2018 Föreställningslängd 2 timmar 30 minuter (inklusive 20 min pauser) Medverkande Leif Andrée, Susanna Risberg Manus Lucas Svensson och Leif Andrée Regi Ole Anders Tandberg Scenografi & kostym Maria Geber Ljus Jonatan Winbo Ljud.

Hitta till Skövde Stadsteater

Skövde Stadsteater
Trädgårdsgatan 9
54131 Skövde

eller köp ett hotellpaket med boende och biljetter i ett paket hos Nöjesresor.se.

HotellpaketKöp hotellpaket

Biljetter och priser

9 nov 2018, fredag
Se ovan biljettlänk för tid
Visa alla datum ››

Skövde Stadsteater
Trädgårdsgatan 9
54131 Skövde

eventim Sittplats 290 kr