Ellen Andersson Quartet

söndag 14 november, kl 18:00

Kontrollera biljettuppgifter noga och läs mer om Covid-19 här.

Ellen Andersson Quartet
konsert ellen andersson quartet

Ellen Andersson har beskrivits som två röster i en – den unga, nyfikna och den äldre, erfarna -en människa med en sällsynt konstnärlig tyngd. November 2020 släppte hon sitt efterlängtade andra album i eget namn: “You Should Have Told Me”.

Sedan succédebuten 2016 med “I’ll Be Seeing You” har hon hyllats av både recensenter och publik såväl i Sverige som utomlands och etablerat sig som en av de mest framstående rösterna på den svenska jazzscenen. Med miljontals streams och hundratals konserter i ryggen har hon de senaste åren setts och hörts på scener och konserthus över hela landet,
bland annat med Sveriges Radios Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester och Norrbotten Big Band – men på det nya albumet återvänder hon till kärnan: jazzkvartett, ett modernt, akustiskt sound – nutida, fängslande och personligt.

Sedan debutalbumet har Ellen bland annat fått ta emot Gyllene Skivan för årets bästa jazzutgivning, Jazzkatten i kategorin “Årets nykomling” av Sveriges Radio P2 och Gunnar Hoffstens Stipendium (2020).

Hitta till Scandic Winn

Scandic Winn
Norra Strandgatan 9
65224 Karlstad, Värmland

Biljetter och priser

söndag 14 november, kl 18:00
Visa fler datum ››

Scandic Winn
Norra Strandgatan 9
65224 Karlstad, Värmland

tickster