Britt-Marie var här

Evenemanget har varit

Kontrollera biljettuppgifter noga och läs mer om Covid-19 här.

Britt-Marie var här
teater marianne mörck

En kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja. Det är berättelsen om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna. Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Det enda arbete hon kan få är i Borg, ett samhälle om vilket det snällaste man kan säga är att det ligger vid en väg. Borg har inget annat än fotbollen kvar. Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap.
”Britt-Marie var här” är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar oss att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt. Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans bok med samma namn. Regisserar gör Eva Dahlman just nu aktuell med kritikerrosade ”Vem är rädd för Virginia Woolf?” på Helsingborgs Stadsteater samt tidigare succéerna ”Påklädaren” på Dramaten och ”Egenmäktigt förfarande” på Scalateatern i Stockholm.

”Britt-Marie var här” är en hyllning till livet som med humor och värme uppmanar oss att gå ut från salongen och ta tillvara på allt som är oss kärt. Föreställningen är baserad på Fredrik Backmans succébok med samma namn. Regisserar gör Eva Dahlman.

Med Marianne Mörck
Dramatisering & regi Eva Dahlman

Ordinarie pris: 350 kr
Scenpass: 300 kr

Scenpass heter Riksteaterns medlemskort. Bli medlem i dag läs mer på vår hemsida riksteatern.se/boden

Föreställningen är 2 timmar och 20 minuter inklusive paus. OBS! Ingen försäljning i pausen, sitt gärna kvar på din plats om du inte behöver göra toalettbesök eller dylikt.

Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer. Håll avstånd, även när det är kö. Stanna hemma vid förkylningssymtom.

Vi säljer biljetter på varannan rad. Max åtta i varje sällskap med två tomma stolar mellan sällskapen. Då vi behöver säkerställa att det inte blir fler än åtta i varje sällskap kan det hända att ni måste göra flera köp (om ni är ett större sällskap), vi förstår att det kan leda till en viss frustration men vi försöker så gott vi kan att göra det smidigt för er och samtidigt hålla oss till gällande restriktioner.

Gällande själva speldagen: Då foajén är i tre etage och rätt trång kan det bli aktuellt att köa utomhus. Du behöver alltså inte komma i allt för god tid till Sagateatern. Samtliga av er har dessutom reserverade platser.

Vi kommer använda oss av två entrépunkter in i själva salongen. Har du biljetter på stol 1-10 eller 18 och uppåt kan du med fördel avvakta att sätta dig då de med mittensätena ska kunna ta sig till sin plats på ett säkert sätt.

Hitta till Sagateatern

Sagateatern
Drottninggatan 2
96135 Boden

Evenemanget har varit

Datum och tid för evenemanget har passerat och det går inte längre köpa biljetter.

torsdag 16 september, kl 19:00
Visa fler datum ››

Sagateatern
Drottninggatan 2
96135 Boden

tickster