Iiris Viljanen – En finsk jul

söndag 5 december, kl 19:30

Kontrollera biljettuppgifter noga och läs mer om Covid-19 här.

Iiris Viljanen – En finsk jul
jul julkonsert iiris viljanen

**En finsk jul**

“Kommer du till julen
kommer du då hem
tillbaks till landet
där du blev till för länge sen”

Ingen låt sätter ord på känslan inför julen lika hjärtskärande som Iiris Viljanens »Brevväxlingar«. Nu kommer hela det kritikerrosade albumet »En finsk jul« äntligen att framföras live. Missa inte denna unika möjlighet att uppleva julens vemod i grupp!

»En finsk jul« fångar känslan av storhelgen. När allting stannar upp för några dagar, och man träffar – eller inte träffar – sin familj. När man tänker lite extra på de som gått bort och inte finns med oss ängre. Känslan av tiden som går och har gått.

Iiris med band spelar klassiska finska jullåtar i ny tappning varvat med modern nyskriven jazz. Det svenska och finska språket blandas sömlöst med varandra. Det blir sirligt pianospel och virtuosa flöjtmelodier, varma toner från kontrabas och slagverk.

Live kommer albumet att växa och bli en ännu större upplevelse. En stämningsfull konsert som inte räds armod och elände. Fast kanske kan också eländet kännas lite lättare att hantera med lite fin finsk musik i öronen, och med en kopp stark glögg i handen.

Medverkande:
Iiris Viljanen: piano, sång
Felisia Westberg: kontrabas
Mischa Grind: slagverk
Lisa Grotherus: klarinett
Nils Berg: klarinett, tvärflöjt, saxofon
Jonas Teglund: elgitarr, bjällror

Tidigare i år tilldelades Iiris Viljanen en Grammis för albumet »Den lilla havsfrun«. Hon har gett ut fyra album varav det senaste »En finsk jul« släpptes 2020.

”I år är Iiris Viljanen den starkast lysande stjärnan med albumet »En finsk jul« som handlar mer om längtan och saknad i största allmänhet. Instrumentala vinterstämningar möter tvåspråkiga psalmer och egna sånger som försöker hitta någon sorts hemmahörande i bortavaron.”
– Johanna Paulsson, DN

“Den som kan lyssna på [Brevväxlingar] utan att bryta ihop bör omgående uppsöka läkare: diagnosen lyder förtvinad hjärtmuskel.”
– Margit Richert, Aftonbladet Kultur

"Hon är en suverän instrumentalist och musikaliteten sätter också tydliga avtryck i hennes texter. Kommer hon att hinna med alla orden i versen innan melodin tar slut? Jomenvisst och med ett enastående sväng som slutresultat.”
– Björn Stefanson, Värmlands Folkblad

**Vi gillar säkra och trygga evenemang!** Därför ber vi dig observera att du kommer att behöva visa ***vaccinationsbevis*** för att komma in på detta evenemang.
***Vaccinationsbevis*** gäller efter regeringens beslut för alla inomhusevenemang med mer än 100 besökare från **1 dec**. För att säkert delta på evenemanget så ordnar du enkelt vaccinationsbevis via www.covidbevis.se Vaccinationsbevis gäller för alla besökare över 18 år. ***Du kommer att behöva visa din biljett, vaccinationsbevis och legitimation för att komma in på evenemanget***.

**Välkommen!**

Hitta till Södra Teatern

Södra Teatern
Mosebacke Torg 1-3
11646 Stockholm
Hitta hotell via bookingsweden.se

Biljetter och priser

söndag 5 december, kl 19:30
Visa fler datum ››

Södra Teatern
Mosebacke Torg 1-3
11646 Stockholm

tickster