Bröderna Johansson spelar Jazz på Svenska

lördag 6 november, kl 19:00

Kontrollera biljettuppgifter noga och läs mer om Covid-19 här.

Bröderna Johansson spelar Jazz på Svenska
konsert

Äta innan konserten? Boka bord på Biografbaren 016-120040

Anders och Jens Johansson spelar Jazz på Svenska
Jan Johansson (piano) och Georg Riedel (bas) spelade in skivan Jazz på svenska på 60-talet. Den har blivit en riktig klassiker, och landets mest sålda jazzskiva. Det är svensk folkmusik i väldigt finstämd, stillsam och meditativ inramning.
Musiken talar för sig själv. Inga gimmicks behövdes då Jan och Georg improviserade fram sina versioner, utan att konstla eller förvränga musiken.
Anders och Jens är söner till Jan Johansson och växte upp med sin pappas musik och blev själva musiker på heltid väldigt tidigt. De sökte sig då till rockmusiken, flyttade till USA, och har spelat med sådana som Yngwie Malmsteen, Hammerfall, Jonas Hellborg, Ginger Baker, Stratovarius, Dio och Ritchie Blackmore's Rainbow.
De senaste åren har de spelat i Sverige i en mer stillsam duosättning: akustiskt piano och kontrabas - i precis samma anda som på deras pappas skiva.
De släppte 2017 albumet "Stilla Jul". DN:s recensent Åsa Veghed skrev att skivan känns som "en befrielse": "De lyfter fram folkmelodin och och dekorerar den luftigt och smakfullt. Musiken är fridfull och utan åthävor."

Hitta till Royal

Royal
Järntorget 2
63227 Eskilstuna

Biljetter och priser

lördag 6 november, kl 19:00
Visa fler datum ››

Royal
Järntorget 2
63227 Eskilstuna

tickster