LISA NILSSON

LISA NILSSON

lördag 30 mars, kl 19:30

musik föreställning Lisa Nilsson
Lisa Nilsson på Rival med den egna föreställningen ”LISA - Kvinnan som är jag - En musikalisk längtansföreställning”

Lisa om ”Kvinnan som är jag”:

”Efter många års inväntande av tajming ska jag nu äntligen få iscensätta en föreställning där jag kan inkludera alla mina artistiska uttryck på en och samma scen. Här behöver jag inte ta hänsyn till genrer, form eller hitlåtar, utan berättandet får stå i centrum.

Jag vill skapa en omfamnande föreställning med musik, monolog, humor, dialog, och rörelse, som lämnar utrymme för igenkänning och reflektion kring vad det är att vara människa och inte minst kvinna i vår tid. Detta är en föreställning jag själv längtat efter och behöver just nu, och den kommer att cirkla kring just längtan av olika slag.

Jag vill erbjuda en motvikt till sånt som just nu skapar oro och stjäl fokus från det väsentliga, nämligen vår längtan efter samhörighet och trygghet.

Det portugisiska ordet saudade rymmer både saknad och längtan på flera nivåer… efter tid som flytt, människor vi förlorat, platser vi vill återse, delar av oss själva vi förlorat och längtar tillbaka till, eller längtan och saknad efter någon vi älskar- och har alldeles intill oss- men ändå inte når fram till.

Jag tänker mig att det här blir en föreställning man lika gärna kan välja att gå på ensam som med kompisgänget, eller med nya dejten. Jag behöver få skratta åt mig själv och vill gärna göra det tillsammans med er. En kväll för par som tystnat och behöver få syn på varandra igen. En date night för lyckliga likväl som för olyckliga.”

Längd: ca 90 min, ingen paus

Regi: Anna Ståhl

Föreställningen presenteras av Blixten & Co

Hitta till Rival

Rival
Mariatorget 3
11848 Stockholm

Biljetter och priser

lördag 30 mars, kl 19:30
Visa alla datum ››

Rival
Mariatorget 3
11848 Stockholm

venuepoint A 795 kr
B 695 kr
C 595 kr
D 495 kr
E 595 kr
F 495 kr
O 295 kr