Julbord med Edward Blom

Julbord med Edward Blom

fredag 7 december, kl 18:30

jul

Mat och dryckeshistorikern Edward Blom kommer till Quality Sundsvall för att presentera “sitt” julbord och prata om julbordets historia. Edward är gastronom samt kultur- och näringslivshistoriker, vars passion och smittande entusiasm för mat och dryck går igen i det mesta han gör. Han syns ofta i tv och hörs i radio, med sina initierade, kunskapsrika och roliga berättelser om matens, dryckens och de svenska traditionernas kulturhistoria.

Det kommer att vara ett annorlunda julbord där Edward själv har valt många av rätterna. Dessutom bjuds gästerna på Edwards Julmumma. Edward kommer att prata mat under tiden som gästerna hämtar mat från julbordet.

Det gäller att vara snabb att boka då det endast är 150 platser per julbord.

Detta tycker Edward om Julbord.
“Hela vitsen med julbordet är att man inte kan, inte ska välja en enda favorit! Julbordets idé och själ är – likt smörgåsbordets – mångfalden, att det ska vara lite av allt: bröd, smör, fiskrätter, kötträtter, lådor, kålrätter – kallt och varmt, salt och sött, enkelt och överdådigt. Att be mig välja en rätt är därför en fullständigt felaktigt ställd fråga. Jag hatar att välja en sak även som vanlig favoriträtt, eller en enda favoritrestaurang, en favoritstad, en favoritroman.. Det blir ynkligt och smått och till slut alltid en lögn, för det är aldrig en enda sak som är den främsta. Med julbordet slipper man ju välja. Det är det som ÄR själva julbordet: Allt!”

Efter julbordet spelar q.bar allstars på Aveny.

Hitta till Quality Hotel Sundsvall

Quality Hotel Sundsvall
Esplanaden 29
85236 Sundsvall

Biljetter och priser

fredag 7 december, kl 18:30
Visa alla datum ››

Quality Hotel Sundsvall
Esplanaden 29
85236 Sundsvall

tickster