The Wannadies

onsdag 27 april 2022, kl 19:00

Kontrollera biljettuppgifter noga och läs mer om Covid-19 här.

The Wannadies
konsert the wannadies

Frihamnen Event & United Stage presenterar
The Wannadies
Pustervik
Fredag 27 april 2022
Dörrar: 19.00
På scen: ca 20.00
Biljettpris: 295:- + service
Åldersgräns 18 år

The Wannadies är tillbaka!

“Can´t Kill the Musikk”. Sällan har en poplåt haft en så passande titel som när The Wannadies släpper sin första singel på 18 år mitt under en pandemi som lagt en våt filt över musikvärlden. Sällan har väl heller Skellefteåbandets upplyftande, optimistiska musik varit lika välbehövlig.

The Wannadies slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Med låtar som ”My Hometown”, ”You and Me Song”, "Shorty" och "Hit" nådde bandet långt utanför hemlandets gränser och åtnjöt bland annat stor framgång i Storbritannien och Japan. ”You and Me Song” har förekommit på såväl soundtracket till Baz Luhrmanns Romeo + Juliet som i en lång rad reklamfilmer och hembygdshymnen ”My Hometown” tolkats av artister från Annika Norlin i Säkerts översättning via barnstjärnan Oscar Stembridge till den unga Skelleftåartistens Mika Johansdotter färska version.

2002 släpptes The Wannadies sjätte och tills dags dato sista album. ”Before & After”. Det är också i samband med nyutgåvan av det albumet som den nya singel släppts. Ett släpp som också föranlett att bandet tagit beslutet att sammanstråla igen

Men det är egentligen ingen återförening det här. The Wannadies har alltid varit lika mycket en familj som ett band. De senaste 18 åren har de mest varit det förstnämnda. Nu är det också ett band igen.
Under 2020 har de förberett sig i replokalen och känt på såväl gammalt som nytt material. Så vem vet, den nya singeln kanske snart följs upp av mer från The Wannadies. För när allt kommer omkring;”You can´t kill the music, pop the rock, can´t make a good thing stop”.

Hitta till Pustervik

Pustervik
Järntorgsgatan 12
41301 Göteborg
Hitta hotell via bookingsweden.se

Biljetter och priser

onsdag 27 april 2022, kl 19:00
Visa fler datum ››

Pustervik
Järntorgsgatan 12
41301 Göteborg

tickster