Adolphson & Falk

Adolphson & Falk

2 dec 2018, söndag
Se biljettlänk för tid

konsert Adolphson & Falk

I år fyller Adolphson & Falk 50 år som duo! Ett halvt århundrade har de spelat tillsammans. Nu firar de med turné och släpper i september albumet “50”! Jubileumsturnén med Greg FitzPatrick och band kommer till Palladium i Malmö den 2 december.

Jubileumskonserterna blir en tillbakablick fylld med ett halvt sekel av hits, samarbeten och inte minst historier. Eftersom det är jubileum har de bjudit med deras gamle trotjänare från 80-talet på scen, Greg FitzPatrick, Sveriges okrönte syntkung och pionjär, som var en av de första i landet att både importera och traktera instrumentet.

På 70-talet medverkade Adolphson & Falk i Melodifestivalen och var låtskrivare åt bl.a. Barbro Hörberg och Anita Lindblom. Greg FitzPatrick spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de tillsammans, mer eller mindre, bodde i studion och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits. Det stora genombrottet kom genom medverkan i Sveriges Radios båda 80-talssatsningar Eldorado med Kjell Alinge och Metropol med Niklas Levy och Ingvar Storm. Vem minns inte Metropolsignaturen som varje fredag inledde helgen och av en skribent kallades för 80-talets nya helgsmålsringning!

- ”Ett halvt sekel! Det låter mäktigt och nästan osannolikt. Men så är det! Vi har spelat och skrivit sånger ihop sen 1968 då vi möttes i FRA:s kasern i Rissne”, säger Tomas.

- ”Hur gick det till och hur blev det så? Det kommer vi att berätta under jubileumsåret på flera sätt. Det har varit roliga, spännande och givande år. Vi satsar väl på 50 till!”, säger Anders.

+ + + + +.

Välkommen på konsert till Palladium.

Serveringen öppnar klockan 18:00.

I Palladiums servering finns öl, vin, alkoholfritt alternativ, matigare smörgåsar samt kaffe och kakor.

Se gärna länk för mer information samt förbeställning: http://www.palladium.nu/servering-bar.

Palladium tar gärna emot kort i serveringen, garderobsavgiften är 20 kr.

Konserten startar klockan 19:00.

Äta innan eller efter konserten?

Vi rekommenderar Plocke Pinn.

Skomakaregatan 10.

040-12 21 00.

https://www.plockepinn.se/bordsbokning/

Hitta till Palladium

Palladium
Södergatan 15
21134 Malmö

eller köp ett hotellpaket med boende och biljetter i ett paket hos Nöjesresor.se.

HotellpaketKöp hotellpaket

Biljetter och priser

2 dec 2018, söndag
Se ovan biljettlänk för tid
Visa alla datum ››

Palladium
Södergatan 15
21134 Malmö

eventim Sittplats 450 kr