Daniel Norgren

Daniel Norgren

måndag 10 februari, kl 21:00

konsert Daniel Norgren

Daniel Norgrens senaste album ”Wooh Dang” som släpptes tidigare i år, blev Norgrens första världsomspännande release. Efter albumsläpp väntade även åtskilliga hyllande och slutsålda konserter runt om i Europa, bland annat festivalspelningar på Way Out West och Into The Great Wide Open. I februari ger sig Daniel och bandet ut på vägarna igen, och vägarna tar honom till Stockholm och Nalen.

Att Daniel Norgren besitter djup musikalisk begåvning är det ingen som ifrågasätter. Hans tidiga musikskapande var i form av ett enmansband där han själv ackompanjerade sin sång med bland annat elgitarr, slagverk, munspel och blåshorn, och när debutalbumet ”Kerosene Dreams” spelades in var det med flertalet hemmatillverkade instrument. Mycket har hänt i Norgrens karriär sen dess, numera har han både sällskap på scenen och flera prisade album i ryggen. Av kritikerna har han jämförts med giganter som Bob Dylan, JJ Cale och Rolling Stones, och i musiken hörs såväl influenser från amerikansk traditionsmusik som skogsvägar och natur.

Senaste albumet ”Wooh Dang” spelades in i en ödelagd textilfabrik med hjälp av ett dammtäckt tyskt piano och en äldre analog inspelningsutrustning, och nu kommer Daniel Norgren till Nalens Stora Sal för en minst lika magisk konsert.

Hitta till Nalen

Nalen
Regeringsgatan 74
11139 Stockholm

Biljetter och priser

måndag 10 februari, kl 21:00
Visa alla datum ››

Nalen
Regeringsgatan 74
11139 Stockholm

tickster Daniel Norgren 425 kr