Grant-Lee Phillips

Grant-Lee Phillips

fredag 16 november, kl 21:00

konsert

Grant-Lee Philips slog igenom under tidigt 90-tal som frontman i gruppen Grant Lee Buffalo. Trots att samtliga av bandets fyra album hyllades unisont, och singlar som Fuzzy och Truly, Truly blev stora hits, tog gruppen beslut om att gå skilda vägar, och Grant-Lee påbörjade sin solokarriär.

2000 kom solodebuten i form av Ladies’ Love Oracle, och succén var nästan omedelbar. Grant-Lee Philips lyckades dessutom få en roll i den omtyckta tv-serien Gilmore Girls som stadens trubadur, vilket banade väg för uppföljarplattorna Mobilize (2001) och Virginia Creeper (2003). Sedan dess har solokarriären fortsatt uppåt och särskilt albumet The Narrows (2016) befäste och bekräftade vilken ledande roll Grant-Lee har inom den amerikanska singersongwriter-genren.

När Philips nu släppt skivan Widdershins, album nummer nio i ordningen (om man räknar in hans cover-album Nineteeneighties), är det med en något mer politisk touch. Ilskan över den amerikanska presidenten fick nämligen Phillips att på endast fyra dagar färdigställa skivan. Musiken är fortfarande en kombination av americana, folk och stundvis pop, och precis som alltid med Grant-Lee: en fantastiskt välkomponerad rad låtar som talar till såväl hjärtat som hjärnan. Fredag den 16 november får vi chans att se honom live på Nalen Klubb.

Hitta till Nalen

Nalen
Regeringsgatan 74
11139 Stockholm

Biljetter och priser

fredag 16 november, kl 21:00
Visa alla datum ››

Nalen
Regeringsgatan 74
11139 Stockholm

tickster Grant-Lee Phillips 275 kr