Die Krupps

Die Krupps

torsdag 5 december, kl 19:00

konsert Die Krupps

Det är med stor stolhet vi kan presentera Die Krupps på Musikens hus scen för första gången. Ett klassiskt internatonallt band på en klassisk Göteborgs-scen helt enkelt, det blir inte bättre!

DIE KRUPPS (D) – på scen 21.00
Kritiker och fans över hela världen hyllar dem som pionjärer inom elektronisk musik såväl som inom industri-genre. Vid sidan av artister som Einstürzende Neubauten, Kraftwerk och Rammstein har de influerat ett brett spektrum av musiker inom många olika genrer.
Med stor experimentlusta har deras sound utvecklats från lekful industri till synthpop, från synthpop till tung EBM och från EBM till industri. Med albumen “Volle Kraft Voraus” och “Entering the Arena” gjorde de sig ett namn, över stora delar av världen, med sin karakteristiska hårda, men samtidigt melodiösa, elektroniska musik.
Med albumet “I” från 1991 chockade de både kritiker och fans genom att lägga hårda gitarr-riff till de elektroniska melodierna och tunga basgångarna. Det var en av de tidigaste bidragen till genren Industrial Metal som Die Krupps, Nine Inch Nails och Ministry låg i framkant för.
Med framgångrika albumen “II – The Final Option”, “The Final Remixes”, “III – Odyssey of the Mind” och “Paradise Now” (som inte var numrerad men den faktiska IV) och “V – Metal Machine Music” har de fortsatt legat i framkant av genren.
Nu har Die Krupps oljat upp maskinen igen och senare i år släpps ett nytt album!

Offficell support tillkommer – på scen 20.000

Torsdag 5 December
Musikens Hus
Dörrar: 19.00
På scen 20..00

http.//www.musikenshus.se
www.jonk.se

Hitta till Musikens Hus

Musikens Hus
Djurgårdsgatan 13
41462 Göteborg

Biljetter och priser

torsdag 5 december, kl 19:00
Visa alla datum ››

Musikens Hus
Djurgårdsgatan 13
41462 Göteborg

tickster Die Krupps 275 kr