Trio Da Kali (MLI) Live / Moriska Paviljongen

Trio Da Kali (MLI) Live / Moriska Paviljongen

fredag 19 oktober, kl 21:00

konsert

Trio Da Kali är en sammanslutning av tre framstående musiker från Mandé-kulturen i södra Mali. Med sång ackompanjerad av de traditionella instrumenten balafon (en sorts xylofon) och bas-ngoni, vill Trio Da Kali utveckla och lyfta fram en traditionell, försummad och nu dessutom hotad musiktradition.

Hawa Kassé Mady Diabaté, dotter till den legendariska sångaren Kassé Mady Diabaté, är trions vokalist. Hennes rika, uttrycksfulla röst och hennes naturliga vibrato har gett upphov till jämförelser med Mahalia Jackson, Amerikas stora gospelsångerska.

Trions kapellmästare är mäster-balafonisten Lassana Diabaté. Han är en av Malis allra mest häpnadsväckande musiker och kompositörer och har spelat med många av Västafrikas främsta. Den yngsta medlemmen av trioj är bas-ngoni-spelaren Mamadou Kouyaté. Han är äldsta sonen till den internationellt kände Grammy-nominerade ngoni-spelaren Bassekou Kouyaté.

Trio Da Kali kom från början samman för att samarbeta med Kronoskvartetten, den världsberömda amerikanska stråkkvartetten. Samarbetet arrangerades av Aga Khan Music Initiative och David Harrington (grundaren av Kronoskvartetten) beskrev det som "ett av de vackraste samarbeten Kronos har haft under våra första 40 år".

Trio Da Kali har framträtt på några av världens mest prestigefyllda arenor - Royal Albert Hall, Theater de la Ville, Royal Festival Hall, etc.

Medverkande:

Hawa Diabaté - sång

Lassanna Diabeté – balafon

Mamadou Kouyaté – bas ngoni

open.spotify.com/artist/1DGgYTjkEw1sxzCBcXqZU5

www.youtube.com/watch?v=Wz_05ehw40E

www.youtube.com/watch?v=hxDsn-8eymk

www.triodakali.com

Hitta till Moriska Paviljongen

Moriska Paviljongen
Folkets Park
21422 Malmö

Biljetter och priser

fredag 19 oktober, kl 21:00
Visa alla datum ››

Moriska Paviljongen
Folkets Park
21422 Malmö

tickster Trio Da Kali (MLI) Live / Mori 210 kr