Marcel Khalife (LB) Live / Moriska Paviljongen

Marcel Khalife (LB) Live / Moriska Paviljongen

fredag 19 oktober, kl 19:00

konsert

Re:Orient presenterar Marcel Khalife (Libanon) live!
19 oktober i Stora Salongen.
Konserten är en av flera i den nationella konsertserien ”Curious Classics”.

Marcel Khalife
Det finns knappast något som Marcel Khalife inte rört vid i musik- och kulturlivet i Mellanöstern. Han har varit och är en musikalisk frihetskämpe, han är både förnyaren och bevararen av traditioner, han är inspiratör och en musikambassadör i världen för sitt libanesiska kulturarv.

När Marcel Khalife under 70-talet tonsatte den palestinske poeten Mahmoud Darwish kunde han inte ana vilket genomslag det skulle få. Allt sedan dess har Darwish varit en central del av hans i hans långa kreativa liv. I sitt senaste verk Andalusia of Love låter han igen Darwish röst ljuda. Lyssna här: open.spotify.com/album/2HjYXujIzJSIxDft3gqxGA?si=h8M_01dZR_WH2P1VimGS3g

I denna för Mellanöstern så svåra tid ger det uttryck för en vision och en längtan efter ett enande av muslimer, judar och kristna, representerat av Andalusien där samlevnad tycks ha fungerat bättre än i världen idag.

Med sig på scen har Marcel Khalife sin son, pianisten Rami Khalife samt slagverkaren Aymeric Westrich. Tillsammans kommer de lyfta fram några av Marcel Khalifes mest älskade sånger ur hans stora repertoar från 70-talet och framåt. Repertoaren väver också in Rami Khalifes kompositioner på ett sätt som visar på den fortsatta utvecklingen av den arabiska musiken.

Hitta till Moriska Paviljongen

Moriska Paviljongen
Norra Parkgatan 2
21422 Malmö

Biljetter och priser

fredag 19 oktober, kl 19:00
Visa alla datum ››

Moriska Paviljongen
Norra Parkgatan 2
21422 Malmö

tickster A parkett (främre parkett) 445 kr
bakre parkett 395 kr
Läktare 1 295 kr
Läktare 2 260 kr
Läktare 3 210 kr
Läktare 3 (Student/Guldkort) 180 kr