Lisa Ekdahl

Lisa Ekdahl

fredag 12 april, kl 19:30

konsert Lisa Ekdahl

Visklassikern "Vem Vet" fyller 25. Detta firar Lisa Ekdahl med en stor jubileumsturné där hon binder ihop den legendariska debuten – från start till mål – med nya engelska albumet "More of the Good". Till sin hjälp har hon ett gammalt lyckohjul. Den 12 april besöker hon och lyckohjulet Malmö Live!

Lisa Ekdahl blev en av våra största och mest mytomspunna artister - något av en modern Garbo. Första singeln från debuten, "Vem vet", blev en av våra största visklassiker genom tiderna och sedan följde flera hits, både nationella och internationella. Hon visade girl power deluxe innan någon visste vad det var, bland annat genom att kasta första inspelningen av debutalbumet i soptunnan och krävde att få spela in alla igen.

Sådant gjorde ingen annan. Och så har det fortsatt. Minns bara den redan legendariska intervjun med Aftonbladets Jan-Olov Andersson, i samband med Så Mycket Bättre, där hon talar om för honom ”Patriarkatet faller, inom din livstid. Det är lika bra du hakar på.”

Nu fyller alltså både Lisa Ekdahl som artist och debutalbumet (som ju helt enkelt heter Lisa Ekdahl) 25 år. Det firar Lisa och hennes band med att spela hela debuten, från start till mål. Men med en twist. För vid sidan den skandinaviska karriären, har hon en om möjligt ännu starkare sådan internationellt sett. I höst kom albumet "More of the Good" ut, och den kommer att slumpas in i originalshowen.

– Jag tänkte att det kunde vara ett kul partytrick genom att använda ett lyckohjul, säger Lisa och konstaterar att letandet efter det perfekta hjulet varit mödosam. I Skåne hittades det.

– Då och då under konserten tar vi paus från skivan, och rullar igång lyckohjulet. Den låt hjulet pekar på, kör vi.

I vår tar Lisa med sig lyckohjulet och sin första låtskatt ut på sverigeturné. Det blir 15 stopp från norr till söder och tack vare slumpen blir ingen konsert den andra lik!

+ + + + +

Äta innan eller efter konserten?
Vi rekommenderar Plocke Pinn
Skomakaregatan 10
040-12 21 00
https://www.plockepinn.se/bordsbokning/
10 minuters promenad till Malmö Live

Malmö Live meddelar:
Våra garderober och barer med dryck & snacks öppnar en timme innan konserten startar.
Malmö Live är kontantfritt utom i garderoben som accepterar både kort och kontanter.

Åldersgräns 13 år || Insläpp till salong ca 19:00 || På Scen 19:30

Hitta till Malmö Live Konserthus

Malmö Live Konserthus
Dag Hammarskjölds Torg 4
21118 Malmö

eller hotellpaket med boende och biljetter i ett paket hos Nöjesresor.se.

Köp hotellpaket

Biljetter och priser

fredag 12 april, kl 19:30
Visa alla datum ››

Malmö Live Konserthus
Dag Hammarskjölds Torg 4
21118 Malmö

venuepoint A 495 kr
B 495 kr
C 495 kr