Bagage

Bagage

lördag 16 mars, kl 15:00

teater Komedi

Se Annika Andersson och Gustaf Hammarsten med flera i denna skrattfyllda och värmande komedi.

En kärleksfull och rolig teaterupplevelse om hur ett nyfiket rotande i en okänd människas bagage kan leda till utvecklande insikter över innehållet i ens egna bagage. Vad är det vi släpar med oss genom livet egentligen? Vågar du börja rota i ditt, och hur kan det vara så kittlande roligt att betrakta någon som själv inte kan se sitt egna bagage? Välkomna till Lisebergsteatern för att skratta tillsammans.

Nyss hemkommen efter en resa inser Mia (Annika Andersson) att hon förväxlat sig bagage och fått fel väska med sig från flygplatsen. När väskans ägare, Mårten (Gustaf Hammarsten), dyker upp med hennes väska för att göra ett snabbt byte - blir det starten på en udda och utmanande relation. En relation som aldrig hade tagit fart om inte Mia valt att rota igenom Mårtens väska medan hon väntade, sett vilka mediciner han tar, läst några gamla kärleksbrev, och ögnat igenom papperna kring hans nyss avslutade äktenskap.

Med hjälp av, eller försök till hjälp av, sin extroverta och frispråkige väninna Tove (Emma Peters) tar sig Mia an det omöjliga uppdraget att få den hjärtebrustna Mårten på benen igen. Med hopp om att själv, genom den hjälpen, lyckas påverka sin egna lite trassliga relationssituation.

Med ett överraskande och stilbrytande sätt får teaterpubliken även bekanta sig med den något speciella parterapeuten Dr A. Aronsson (Robin Stegmar) vars tankar, åsikter och egna beteende ger Mia, Mårten och publiken något att tänka på samtidigt som man kan skratta åt det.

Bagage är en nyskriven komedi av den amerikanske författaren Sam Bobrick vars humor många redan bekantat sig med i tidigare Lisebergsteatersuccén ”Minns du mig?”. Med regissör Pär Nymark i spetsen, är det kreativa teamet nu tillbaka på teatern, för att skapa ännu en värmande och glädjefylld teaterupplevelse.

Originalmanus: Sam Bobrick

Svensk översättning och bearbetning: Christoffer Bendixen och Pär Nymark

Regi: Pär Nymark

ENSEMBLE:

Annika Andersson - Mia

Gustaf Hammarsten - Mårten

Robin Stegmar – DR Alexander Aronsson

Emma Peters – Tova

Arrangör: 2Entertain

VIP-biljett: bästa plats & garderob

Längd: ca 2 tim inkl. 25 min paus.

Bokning av rullstolsplatser kontakta Liseberg 031-400 100.
Tips! Din biljett gäller som entré till Liseberg, om nöjesparken är öppen aktuellt showdatum.

Hitta till Lisebergsteatern

Lisebergsteatern
Örgrytevägen 5
40222 Göteborg

Biljetter och priser

lördag 16 mars, kl 15:00
Visa alla datum ››

Lisebergsteatern
Örgrytevägen 5
40222 Göteborg

venuepoint A 675 kr
B 545 kr
C 495 kr