MENY

Stäng Om du inte hittar din stad eller ort här kan du söka efter den med hjälp av sökrutan ovanför

Sveriges största städer
Stockholm Göteborg Malmö Uppsala Västerås Örebro Linköping
Norrbotten Luleå Piteå Boden Västernorrland Sundsvall Örnsköldsvik Härnösand Värmland Karlstad Kristinehamn Arvika Uppsala Uppsala Enköping Bålsta Östergötland Linköping Norrköping Motala Kalmar Kalmar Västervik Oskarshamn Kronoberg Växjö Ljungby Älmhult
Västerbotten Umeå Skellefteå Lycksele Gävleborg Gävle Sandviken Hudiksvall Örebro Örebro Karlskoga Kumla Stockholm Stockholm Södertälje Täby Västra Götaland Göteborg Borås Trollhättan Gotland Evenemang på Gotland Blekinge Karlskrona Karlshamn Ronneby
Jämtland Östersund Strömsund Sveg Dalarna Borlänge Falun Avesta Västmanland Västerås Köping Sala Södermanland Eskilstuna Nyköping Katrineholm Jönköping Jönköping Värnamo Växjö Halland Halmstad Varberg Falkenberg Skåne Malmö Helsingborg Lund

Stäng listan med städer och län

The White Buffalo

2018-04-27, kl 21:00

Pressbild: The White Buffalo

Biljetter & priser

Fredag 27 April, kl 21:00


Bergsgatan 18
Malmö

Från 270 kr

Köp biljett hos eventim

I augusti 2017 sålde The White Buffalos första och hittills enda Skandinavienspelning slut på en timme. Våren 2018 återvänder The White Buffalo, den här gången med band, och intresset har inte svalnat det minsta. För att möta den stora efterfrågan kan vi glatt meddela att spelningen i Malmö fredag den 27 april flyttas nu från Folk å Rock till Kulturbolaget!

The White Buffalo eller Jake Smith som den känsloladdade baryton-rösten bakom projektet heter har byggt upp en av den alternativa Countryns mest hängivna fanskaror. Med sin bakgrund i Country så väl som punk så har TWB skapat sitt egna musikaliska universum och en publik som följer varje steg han tar. Sju starka album och ett målmedvetet turnerande har betalat av sig.

Det färska albumet "Darkest Darks, Lightest Lights" är hyllat både av fans och media. Sonic gav skivan 7/10 och ger en bra beskrivning som livar i den motsägelsefulla titeln "Han är bufflig men ändå ömsint. Punkfostrad men innerst inne en storytellerfolksångare av den gamla skolan.".

Det som fick TWB att på riktigt slå igenom, först i hemlandet USA och nu mer och mer i Europa var att skaparna till Kultseriernas kultserie “The Sons Of Anarchy” fick upp ögonen för Jakes sånger och förmåga att skapa känsla och dramatik genom sin röst och musik. Dom har använt flera av TWBs låtar i sina program men främst så har signaturlåten “Come Join The Murder” blivit en hit för alla som följer serien och många andra. Andra av TWBs sånger har också använts i andra TV-serier och filmer som "Californication" och "Shelter".

Jake Smith är 43 år och bor med sin familj i en förstad till Los Angeles. Jake turnerar bara kortare perioder för att klara av att vara både en god make och far och samtidigt kreatör och artist. Det förklarar varför det tagit honom 20 år som artist att göra sina första konserter i Sverige. I september gjorde han debut med en exklusiv improviserad solokonsert. I april får vi äran att för första gången se honom med sitt band!

+ + + + +.

På KB accepteras inte kortköp i bar, garderob eller till artistens merchandise-försäljning, endast kontantköp.

Cash Is King!

Ta därför gärna ut kontanter i förväg för att underlätta kvällen för dig själv, och dina medbesökare!

Äta innan konserten?

Vi rekommenderar: Restaurang Scania. Friisgatan/Bergsgatan. 040-30 21 14. scaniabar.se

Hitta till The White Buffalo