John Holm

Evenemanget har varit

Kontrollera biljettuppgifter noga och läs mer om Covid-19 här.

John Holm
konsert john holm

John Holm

Spelplats: Katalin and all that Jazz

Datum: 27 oktober 2021

Biljettpris: 350 sek + service

Åldersgräns: 20 år

Det finns så många landsvägar – En turné med John Holm

Sättningen blir fullt band : John Holm - sång och gitarr, Jesper Wihlborg - elgitarr, Alex Holm - munspel, Alexander Gunnarsson - bas och Mattias Sjögren – trummor

John Holm — Sveriges kanske störste musiklegend genom tiderna .

Under 70-talet släppte John tre album som ofta benämns bland de bästa som givits ut i Sverige. Sordin (-72), Lagt kort ligger (-74) och Veckans affärer (-76). Sedan dess har John varit tämligen sparsmakad, 1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare, 2015, var det så dags för den andra. Sen dess har han gjort flera hundra spelningar runt om i Sverige och med sig har han en trogen skara som älskat och väntat på hans återtåg.

Hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor.

JOHN HOLM i hjärta, själ, hjärna och kropp… FEM VÄRLDSKLASSALBUM RÄCKER…

Dokumentären om honom – gjord av Johan von Sydow – den ligger ute på SVT Play – är den bästa dokumentär jag sett. Som alltid bygger det på att man har en investerad passion i artisten i fråga. Jag har det i John Holm. Sällan har väl nån av egen kraft gjort en dokumentär i lika hög grad som John Holm gör ”Det Finns Så Många Vägar – En Film Om John Holm”.

Fem album.

Samtliga pendlar mellan betygen 4 och 5 plus.

Mycket vill ha mer. Men om man tänker efter, bygger inte så gott som alla stora karriärer på cirka fem album. De fem som räknas. John hoppade över mellanalbumen, de som finns där, men som i slutändan inte räknas. Låtarna som aldrig platsar live.

Det blir nog inget mer.

Men det räcker – och blir över.

John Holm har svensk musikhistorias i särklass bästa röst.

Han är Billie Holiday – plus balle.

Dessutom fick han Anders Burman att åldras tio år bara på några skivinspelningar. En bedrift i sig. (Tore S Börjesson, Musikjournalist)

Hitta till Katalin

Katalin
Roslagsgatan 1
75327 Uppsala
Hitta hotell via bookingsweden.se

Evenemanget har varit

Datum och tid för evenemanget har passerat och det går inte längre köpa biljetter.

onsdag 27 oktober, kl 20:00
Visa fler datum ››

Katalin
Roslagsgatan 1
75327 Uppsala

tickster