Iiris Viljanen - En Finsk Jul

tisdag 7 december, kl 20:00

Kontrollera biljettuppgifter noga och läs mer om Covid-19 här.

Iiris Viljanen - En Finsk Jul
jul julkonsert iiris viljanen

Iiris Viljanen - En Finsk Jul

Spelplats: Katalin and all that jazz

Datum: 7 december 2021

Biljettpris: 275 sek + service

Åldersgräns: 20 år

En finsk jul “Kommer du till julen kommer du då hem tillbaks till landet där du blev till för länge sen”

Ingen låt sätter ord på känslan inför julen lika hjärtskärande som Iiris Viljanens »Brevväxlingar«. Nu kommer hela det kritikerrosade albumet »En finsk jul« äntligen att framföras live. Missa inte denna unika möjlighet att uppleva julens vemod i grupp!

»En finsk jul« fångar känslan av storhelgen. När allting stannar upp för några dagar, och man träffar – eller inte träffar – sin familj. När man tänker lite extra på de som gått bort och inte finns med oss längre. Känslan av tiden som går och har gått.

Iiris med band spelar klassiska finska jullåtar i ny tappning varvat med modern nyskriven jazz. Det svenska och finska språket blandas sömlöst med varandra. Det blir sirligt pianospel och virtuosa flöjtmelodier, varma toner från kontrabas och slagverk.

Live kommer albumet att växa och bli en ännu större upplevelse. En stämningsfull konsert som inte räds armod och elände. Fast kanske kan också eländet kännas lite lättare att hantera med lite fin finsk musik i öronen, och med en kopp stark glögg i handen.

Medverkande:
Iiris Viljanen: flygel, sång
Felisia Westberg: kontrabas
Mischa Grind: slagverk
Nils Berg: klarinett, tvärflöjt, saxofon

Tidigare i år tilldelades Iiris Viljanen en Grammis för albumet »Den lilla havsfrun«. Hon har gett ut fyra album varav det senaste »En finsk jul« släpptes 2020.

”I år är Iiris Viljanen den starkast lysande stjärnan med albumet »En finsk jul« som handlar mer om längtan och saknad i största allmänhet. Instrumentala vinterstämningar möter tvåspråkiga psalmer och egna sånger som försöker hitta någon sorts hemmahörande i bortavaron.”
– Johanna Paulsson, DN

“Den som kan lyssna på [Brevväxlingar] utan att bryta ihop bör omgående uppsöka läkare: diagnosen lyder förtvinad hjärtmuskel.”
– Margit Richert, Aftonbladet Kultur

"Hon är en suverän instrumentalist och musikaliteten sätter också tydliga avtryck i hennes texter. Kommer hon att hinna med alla orden i versen innan melodin tar slut? Jomenvisst och med ett enastående sväng som slutresultat.”
– Björn Stefanson, Värmlands Folkblad

Hitta till Katalin

Katalin
Roslagsgatan 1
75327 Uppsala
Hitta hotell via bookingsweden.se

Biljetter och priser

tisdag 7 december, kl 20:00
Visa fler datum ››

Katalin
Roslagsgatan 1
75327 Uppsala

tickster