Adolphson & Falk – Jubileumsturné 50 år

Adolphson & Falk – Jubileumsturné 50 år

onsdag 27 februari, kl 20:00

konsert Adolphson & Falk

Adolphson & Falk firar 50 år med nytt album och turné!

I 2018 fyller Adolphson & Falk 50 år som duo! Ett halvt århundrade har de spelat tillsammans. Nu firas detta genom en nysläppt album ”50” och turné.
Jubileumskonserterna runt om i Sverige blir en tillbakablick fylld med ett halvt sekel av hits, samarbeten och inte minst historier.
Eftersom det är jubileum har de bjudit med deras gamle trotjänare från 80-talet på scen, Greg FitzPatrick, Sveriges okrönte syntkung och pionjär, som var en av de första i landet att både importera och traktera instrumentet.
På 70-talet medverkade Adolphson & Falk i Melodifestivalen och var låtskrivare åt bland andra Barbro Hörberg och Anita Lindblom. Greg FitzPatrick spelade en avgörande roll för duon under 80-talets första hälft då de tillsammans, mer eller mindre, bodde i studion och producerade en mängd låtar som blev Sveriges första och största synthits. Det stora genombrottet kom genom medverkan i Sveriges Radios båda 80-talssatsningar Eldorado med Kjell Alinge och Metropol med Niklas Levy och Ingvar Storm. Vem minns inte Metropolsignaturen som varje fredag inledde helgen och av en skribent kallades för 80-talets nya helgsmålsringning!
Intresset är så stort att även konserter 2019 bokas på och första släppet blir Uppsala på Katalin den 27:e februari 2019!

”Ett halvt sekel! Det låter mäktigt och nästan osannolikt. Men så är det! Vi har spelat och skrivit sånger ihop sen 1968 då vi möttes i FRA:s kasern i Rissne”, säger Tomas.

”Hur gick det till och hur blev det så? Det kommer vi att berätta under jubileumsåret på flera sätt. Det har varit roliga, spännande och givande år. Vi satsar väl på 50 till!”, säger Anders.

Hitta till Katalin

Katalin
Roslagsgatan 1
75327 Uppsala

Biljetter och priser

onsdag 27 februari, kl 20:00
Visa alla datum ››

Katalin
Roslagsgatan 1
75327 Uppsala

tickster Biljett 350 kr