Among Lynx & Lisa Lystam

Among Lynx & Lisa Lystam

lördag 16 november, kl 21:00

konsert Among Lynx Lisa Lystam

Among Lynx är ett band i tiden 2019, med kraftfulla feministiska texter och en musikalisk käftsmällsattityd. Ett band som, bara genom att finnas till, gör skillnad i samhället. 2018 showcasades bandet på branschmässan Sweden Live och tog landets arrangörer med storm. Under sommaren turnerade de på ett 15-tal festivaler och spelställen, däribland Dalecarlia Music Festival, Nipyran, Urkult och Göteborgs kulturkalas.

Bandets vision är att utmana rådande fördomar om blues- och rockgenren och verka för en mer jämställd musikscen. Musiken andas gammal blues, 70-talshårdrock och poppig nutidsrock med riffig gitarr och ylande munspel, samt texter som uppmanar till feministisk revolution, självkärlek och empati. Bandet föddes ur passionen för bluesen. Och, inte minst, frustrationen över genrens till synes stiltje.

– Bluesen i Sverige idag framförs och mottages generellt av en ytterst homogen grupp och dess konstnärliga uttryck har blivit alltmer banal. Vi vill utveckla och verka för förnyelse och djup inom bluesen. Framförallt vill vi uppmuntra kvinnliga musiker och den kvinnliga publiken till att låta sig inspireras av genren.

Med en rå kaxighet spelar Among Lynx efter devisen ”tungt, svängigt och smutsigt”. Genom att experimentera med gammalt och nytt, rock och pop, så skapar de briljanta musikerna en ny bluesdoftande pop-genre. 2016 släppte bandet singeln Soil med tillhörande musikvideo där bandet visar att de aktivt tar avstånd från all form av sexism, rasism och ojämlikhet i samhället. Bandets hjärtefråga är jämställdhet.

– Vi har alltid ett genusperspektiv närvarande – det genomsyrar hela verksamheten.

Vi får ofta höra att vi är det första helt igenom kvinnliga band som någonsin har spelat på stället. Det antyder hur viktigt det är med förebilder. Vi vet att vi behövs.

2019 släpps bandets andra album Movement.

Hitta till Katalin

Katalin
Roslagsgatan 1
75327 Uppsala

Biljetter och priser

lördag 16 november, kl 21:00
Visa alla datum ››

Katalin
Roslagsgatan 1
75327 Uppsala

tickster Among Lynx & Lisa Lystam 235 kr