The Cadillac Three

The Cadillac Three

söndag 25 november, kl 20:00

konsert

Jaren Johnston, Kelby Ray och Neil Mason är alla från Music City och har känt varandra sedan tonåren. Tillsammans med Ben Brown bildade de rockbandet American Bang 2005 och när bandet splittrades fortsatte trion tillsammans i vad som senare kom att bli The Cadillac Three. De beskriver själva sin musik som ‘Country Fuzz’, och hämtar inspiration från rötterna i både sydstatsrock och country. Bland deras favoritartister hittar man givetvis ZZ Top, men de hyllar även samtida progressiva country-hjältar som Sturgill Simpson.

De har stått på scen ihop sedan de var 15, och det är tydligt när man ser dem live att det är där de hör hemma. Sedan själv-betitlade debutalbumet 2013 har de gjort sig ett namn som en rykande live-akt, och har genom sångaren Jaren även bidragit till list-hits för andra artister, som bland annat ‘You’re Gonna Fly’ med Keith Urban, ‘Southern Girl’ med Tim McGraw och ‘Days of Gold’ med Jake Owen.

Singeln ‘The South’ med gäst-inhopp från Dierks Bentley, Eli Young och Florida Georgia Line var deras första känning på hitlistorna, för att sedan följas upp med bland annat ‘White Lightning’ innan tredje albumet ‘Bury Me In My Boots’ kom ut sommaren 2016. Fjärde fullängdaren ‘Legacy’ kom ut 2017, och även om de har besökt Stockholm en gång tidigare, 2014 - då som öppnare för Eric Church på Nalen 2014 - så är det första gången i Sverige för en spelning i eget namn när de ställer sig på Kägelbanans scen i November.

Hitta till Södra Teatern

Södra Teatern
Mosebacke Torg 1-3
11646 Stockholm

Biljetter och priser

söndag 25 november, kl 20:00
Visa alla datum ››

Södra Teatern
Mosebacke Torg 1-3
11646 Stockholm

tickster Ordinarie 295 kr