John Holm

John Holm

lördag 24 november, kl 20:00

konsert John Holm

Efter förra årets succékonsert på Kägelbanan har vi i år bestämt att försöka toppa den, helt enkelt. Välkomna!

John Holm — Sveriges kanske störste musiklegend genom tiderna . Under 70-talet släppte John tre album som ofta benämns bland de bästa som givits ut i Sverige. Sordin (1972), Lagt kort ligger (1974) och Veckans affärer (1976). Sedan dess har John varit tämligen sparsmakad – 1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare, 2015, var det så dags för den andra, då endast ett fåtal utsålda spelningar gjordes… och nu i höst 2018 fortsätter spelningarna på utvalda konserthus och -lokaler runt om i Sverige.

Holms musik är som en blandning mellan singer-songwriter, rock och progg. Hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor. Såväl en ny singel Hård Värld (en omarbetad svensk version på Haid Rain … av Bob Dylan) som en dokumentär av SVT färdigställs för närvarande. Han har även i år varit aktuell med en duett på Per Gessles andra soloalbum.

Sättningen blir John på sång och gitarr, Jesper Whilborg på gitarr och Alexander Gunnarsson på percussion och Alex Holm på munspel och kör.

Hitta till Södra Teatern

Södra Teatern
Mosebacke Torg 1-3
11646 Stockholm

Biljetter och priser

lördag 24 november, kl 20:00
Visa alla datum ››

Södra Teatern
Mosebacke Torg 1-3
11646 Stockholm

tickster Ordinarie 300 kr