Hampus Nessvold

Hampus Nessvold

lördag 23 februari, kl 19:00

teater föreställning humor

Hampus Nessvold till Jönköpings Teater med sin första scenföreställning!

Den 23 februari kommer skådespelaren, artisten och programledaren Hampus Nessvold till Teatern i Jönköping med sin första soloföreställning. Förra året släppte han den hyllade och uppmärksammade boken "Ta det som en man" där han ifrågasätter dagens samhällsnormer och klichéartade mansideal. Föreställningen med samma titel är en förlängning av boken och regisseras av Mia Skäringer.

I den humoristiska, musikfyllda och något tragiska scenföreställningen "Ta det som en man" får vi följa med Hampus på en personlig och tankeväckande resa - om att vara man och samtidigt inte kännas igen sig i mansrollen. Från barndomen i Värnamo via tonåren till vuxenlivet.

- "Min svaghet har blivit min styrka och mina frågetecken har blivit utropstecken. Jag är en man. Inte den som håller tyskt och håller ihop. Jag är den mannen som gråter ut i Länsförsäkringars växeltelefon, kramas utan ryggdunk, säger "jag älskar dig" utan "broh", nynnar på Harry Potter Theme Song under sex och som vägrar vara svart eller vit. Jag är rosa, blå, lila, grön och alla andra jävla färger. Jag är okomplicerad och invecklad, vacker och ful, smart och naiv. Och jag vill att du tar mig, för den jag är. Kom. Kom nära", säger Hampus.

Föreställningen regisseras av Mia Skäringer som regidebuterar och samtidigt är aktuell till hösten med den egna föreställningen "No more fucks to give".

- "Att göra den här föreställningen tillsammans med Mia är en dröm jag fortfarande är rädd att vakna upp ifrån. Förutom att hon alltid har varit en av mina största idoler så brinner vi för samma frågor och jobbar för samma sak, men ur två olika perspektiv. Hennes ärlighet, värme och kärleksfulla sätt att ta sig an mig har gjort att det inte känts annat än självklart och enkelt att lägga min historia i hennes händer. Så har det känts från första stund", avslutar Hampus.

Om Hampus Nessvold
Skådespelaren, artisten och programledaren Hampus Nessvold föddes 1996 i Värnamo. Han beskrivs som en multitalang och upplevs som orädd med ett unikt sätt att blanda allvar med gränslös humor.

Han syns ofta i olika tv- och radiosammanhang där han bland annat uppmärksammats för sin roll i humorserien "22 kvadrat" (P3), som nominerades till Eurovisionens tv- och radiopris "Rose d'Or" (2016). Vidare har han även medverkat i "Zia och Nessvold i P3", "Tänk till snackar stress" (UR/SVT1) och setts i webbserien "Hampus gör sommaren". Under 2017 släppte han albumet "Be a man" och gav ut boken "Ta det som en man" (Bonnier Carlsén).
-------------------------------------------------------------------------------
Åldersgräns: Ingen

Servering
Nytt för i år är att du kan förbeställa mat i samband med att du köper dina biljetter till föreställningar på Jönköpings Teater. Njut av omsorgsfullt tillagad mat gjord på utvalda råvaror. Maten serveras 90 minuter innan föreställningen. Vid föreställningar med paus kan du även förköpa mat till pausen. Förbeställningen stänger tre dagar innan föreställningen.

Rullstolsplats
Rullstolsbiljetter bokas på Biljettservice på Jönköpings Teater och via telefon 0771-211 300.

Hitta till Jönköpings Teater

Jönköpings Teater
Hovrättstorget
55321 Jönköping

Biljetter och priser

lördag 23 februari, kl 19:00
Visa alla datum ››

Jönköpings Teater
Hovrättstorget
55321 Jönköping

tickster Hampus Nessvold 325 kr