SAGA

torsdag 14 oktober, kl 19:30

Kontrollera biljettuppgifter noga och läs mer om Covid-19 här.

SAGA
konsert saga

Det kanadensiska progressiva rockbandet SAGA är tillbaka med nytt album och besöker i höst Jönköping!

I mars släpps SAGAs 23e studioalbum “Symmetry”, vilket innehåller akustiska versioner av några av bandets klassiska låtar som ”Wind Him Up”, ”Say Goodbye To Hollywood” och ”Tired World”. Idéen till albumet kom efter den så kallade avskedsturnén 2017 där de agerade förband åt sig själva genom att öppna med ett akustiskt set.

Avskedsturné till trots, SAGA har sedan dess hunnit genomföra ännu en världsturné och oförtrutet fortsatt att spela in nytt material. Nu är det alltså dags att återigen ge sig ut på vägarna och möta fansen - berättelsen om SAGA fortsätter och ny historia skall skapas!
Bandet bildades 1977 i Toronto. Namnet SAGA tog de för att de på sina fyra första album hade ett genomgående tema, som en saga. De skapade ett nytt sound och framgångsrika hits som ”On the Loose” och ”Humble Stance” spelas än idag på radiostationer runt om i världen. Under sin långa karriär har gruppen utöver sina många studioalbum släppt nio liveplattor. De har fått flera utmärkelser och turnerat flitigt på vår glob, och har genom åren byggt upp en stadig och hängiven publik.

På scen ser vi Michael Sadler (sång, keyboard, bas), Jim Gilmour (keyboard, klarinett, sång), Ian Crichton (gitarr), Dusty Chesterfield (bas, keyboard), och Mike Thorne (trummor, sång).

ÖVRIG INFORMATION

Ytterdörrarna öppnar:
90 minuter innan föreställningen

Föreställningens längd:
Konsertens längd är inte bestämd ännu. Tiden som står är preliminär och kan komma att ändras.

Åldersgräns:
13 år

Garderob:
För allas trivsel och säkerhet är ytterkläder ej tillåtna i salongen. Köp gärna garderobsbiljetten i samband med att du köper din biljett till föreställningen.

Servering:
Förbeställ din mat i samband med ditt biljettköp till föreställningar på Jönköpings Konserthus. Njut av omsorgsfullt tillagad mat gjord på utvalda råvaror. Maten serveras från 90 minuter innan föreställningen. Vid föreställningar med paus kan du även förköpa fikabuffé till pausen. Förbeställningen stänger tre vardagar innan föreställningen.

Rullstolsplats:
Rullstolsplatser kan ej köpas online.
Rullstolsplatser bokas på Biljettservice på Jönköpings Teater och via telefon 0771-211 300.

Hitta till Jönköpings Konserthus

Jönköpings Konserthus
Elmiavägen 13
55454 Jönköping

Biljetter och priser

torsdag 14 oktober, kl 19:30

Jönköpings Konserthus
Elmiavägen 13
55454 Jönköping

tickster