Upprorets poet

Upprorets poet

fredag 30 november, kl 19:00

teater

Nyskrivet drama om den iranska poeten och ikonen Forough Farrokhzad. Ett samarbete mellan Göteborgs Stadsteater, Riksteatern och RATS Teater.

Hon levde modigt och dog ung. Med sina sensuella, natursköna och frihetssökande dikter är hon en ikon för miljontals människor. En symbol för kvinnors frihet. Upprorets poet är en gripande kärlekshistoria om den iranska poeten och filmskaparen Forough Farrokhzads liv, och om hennes poesi.

Regisserar gör Rebecca Örtman, som har skrivit pjäsen tillsammans med Jila Mossaed, också hon en hyllad iransk poet. Musiken komponeras av Kristina Issa som också medverkar som skådespelare.

Föreställningen, som är ett samarbete mellan Göteborgs Stadsteater, Riksteatern och RATS Teater, spelas på svenska med inslag på persiska.

Genom att dikta om sin lust och sina svek utmanade hon bilden av vad det är att vara kvinna. Dikten är en manlig domän i Iran och när Forough klev fram förnyade hon både form och innehåll. Hon levde ett kompromisslöst liv, något som fick stora konsekvenser. Det är en pjäs om kärlek och drömmar.

– Rebecca ÖrtmanAv Jila Mossaed och Rebecca Örtman Regi Rebecca Örtman Skådespelare Bahareh Razekh Ahmadi, Kristina Issa, Oldoz Javidi, Angelica Radvolt, Sara Zommorodi Mask och peruk Christoffer Nordin, Katrin Lind

Hitta till Göteborgs Stadsteater

Göteborgs Stadsteater
Götaplatsen 4
41256 Göteborg

Biljetter och priser

fredag 30 november, kl 19:00
Visa alla datum ››

Göteborgs Stadsteater
Götaplatsen 4
41256 Göteborg

venuepoint Sittplats 260 kr