Sean Rowe (US)

Sean Rowe (US)

måndag 9 december, kl 20:00

konsert Sean Rowe

Måndag den 9:e november kommer Sean Rowe till Folk Å Rock! Öppnar 19, På scen 20. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset. Rockklubb, bar & restaurang.

Med starka texter och ett makalöst gitarrspel, samt en röst så djup och kraftig att den inte lämnar någon oberörd, är den amerikanska singer-songwritern Sean Rowe en sann artist. Sedan debuten 2011 har Rowe levererat några av den moderna folkmusikens kanske finaste låtar.

Trots att Rowe började spela gitarr och uppträda på barer runtom hemtrakterna i New York vid en ung ålder dröjde det fram till 2009 innan karriären verkligen tog fart. Då fick han nämligen frågan om att öppna för Noah and the Wale på deras brittiska turné, och kort därefter fick Rowe ett skivkontrakt via ANTI-records. Via dem släppte han tre album varav det senaste, “Madman” (2014) hyllades enorm och framhölls av flera recensenter som ett av det årets bästa skivor. Sedan dess har Rowe släppt ytterligare ett album – skivan “New Lore” som kom 2017. “New Lore” gavs ut via Rowes nya, egna skivbolag och finansierades via en Kickstarter-kampanj.

Det är inte för intet som Wall Street Journal har jämfört honom med storheter som såväl 60-talets Van Morrison som Johnny Cash; alla som någonsin hört låten “To Leave Something Behind” tenderar att hålla med. Senast Sean Rowe besökte Sverige (Nalen) var 2015 för en konsert som fick fem av sex stjärnor av Gaffas recensent.

Hitta till Folk å Rock

Folk å Rock
Skomakaregatan 11
21134 Malmö

Biljetter och priser

måndag 9 december, kl 20:00
Visa alla datum ››

Folk å Rock
Skomakaregatan 11
21134 Malmö

tickster Sean Rowe 245 kr