Alabama Moonshine Co + Lars Brundin & Edsvurna Män

Alabama Moonshine Co + Lars Brundin & Edsvurna Män

lördag 10 november, kl 21:00

konsert

Alabama Moonshine Co. bjuder in till releaseparty för första fullängdaren "The Trouble and the Rain" på Folk Å Rock lördag den 10:e november! Öppnar 19, På scen 21. Fysiska biljetter hos Folk å Rock, Musik & Konst och Skivesset. Oakie From Muskogee Honkytonk Bar, Café & Restaurang. Välkomna!

Kvällen inleds av Lars Brundin & delar av Edsvurna Män som gästar med eget material från debutalbumet ”Hotel Royal” samt några låtar från kommande albumsläpp. Tidlös Poprock och romantik som levereras direkt från hjärtat.

Ett år efter sitt senaste singelsläpp går Malmös stolthet ALABAMA MOONSHINE CO. in i studion igen. Det är en gråmulen novemberdag 2017, bandet har två ep:s med sig i bagaget och en singel. ”Egentligen gick vi in utan att ha tänkt ut något färdigt koncept. Vi gjorde som vi brukar, satte upp instrumenten och spelade in”, säger bandets frontman och sångare Håkan Jangsell. ”Och det går alltid undan i studion med vår producent Tommy Tift, Han är lika förvånad varje gång, vi kör in tre versioner och det är alltid nummer två som är bäst.” Under tiden som materialet börjar bli till färdiga låtar dyker tanken upp om att göra en fullängdare, ett riktigt debutalbum.

Fans och arrangörer ligger på och bandet börjar spela in mer material - en del av låtarna har flera år på nacken men får nytt liv i takt med att produktionen utökas med blås, The Company Horns, och mer elgitarr. Den akustiska ljudbilden byts ut mot ett mer drivet rock-sound. Inspirationen hämtas från 1972. ”Rolling Stones ’Exile on Main Street’ är ju en av mina absoluta favoritplattor”, säger Håkan Jangsell. ”Blås, tunga trummor, distade gitarrer - det känns att vi har fått ett mycket bättre självförtroende som band och musiker med den här plattan.” Texterna snurrar kring mörka motiv. Det handlar om att vara osäker, med hårda villkor i livet och brustna förhållanden. Håkan Jangsell förtydligar. ”Men man kan ta det. Trots motgångar så accepterar man det och går vidare i livet. Det finns ett behov av revansch.

” Med två låtskrivare i bandet, Casper Gammelgaard och Håkan Jangsell, bollas det idéer fram och tillbaka mellan dem. Någon startar en låt, den andre ser till att det blir en färdig sång. Ett klassiskt låtskrivarpar. ”Nu har Casper tagit en paus från bandet på grund av nytt jobb plus att han vill köra låtar i en helt annan genre med sitt andra band.” För Håkan Jangsell innebär det att mer fokus hamnar på honom när det gäller det framtida låtmaterialet. ”Men egentligen är det fortfarande ganska fritt när det gäller låtarnas uppbyggnad. Vad som helst kan hända. Bandet är som ett öppet mål där de enskilda medlemmarnas influenser är en stor styrka för det sound som vi har.

” ”The Trouble and the Rain” släpps 10 november 2018. ”It’s Raining in Nashville” släpptes som singel i augusti.

Medlemmar: Håkan Jangsell - sång, munspel, gitarr och låtskrivare Casper Gammelgaard - sång, gitarr och låtskrivare Anders E Larsson - keyboards, percussion och stämsång Peter Stenberg - bas och stämsång Henrik Trellid - trummor The Company Horns: Thomas Hegardt - trumpet Anders Mårtensson - saxofon Henrik Almqvist - trombon Gästartister: Therese ”Waltzing Tess” Olsson - sång Conleth Hanlon - lap steel Herbert Tinz - slide gitarr Producent: Tommy Tift, Studio Motion Mastring: Jon Rinneby Omslag: Peter Stenberg Foto: Christian Jönsson För ytterliggare information: www.facebook.com/alabamamoonshineco/

Hitta till Folk å Rock

Folk å Rock
Skomakaregatan 11
21134 Malmö

Biljetter och priser

lördag 10 november, kl 21:00
Visa alla datum ››

Folk å Rock
Skomakaregatan 11
21134 Malmö

tickster Alabama Moonshine Co + Lars Br 150 kr