Ryan Porter

torsdag 29 november, kl 20:00

konsert

Ryan Porter
Featuring the West Coast Get Down

Det åtta man starka kollektivet West Coast Get Down har beskrivits som jazzens svar på Wu-Tang Clan och många anser att de – ensamma – ligger bakom den vitala och aktiva jazzscen som bubblar och kokar i Los Angeles just nu. Genom att damma av sökande och andlig fusionsjazz från sjuttiotalet och stöpa om det i en mer modern form har de hunnit skapa rubriker världen över. Inte minst gäller det för Kamasi Washingtons magnifika album The Epic. Mycket omtalat har också kollektivets medverkan på Kendrick Lamars To Pimp a Butterfly varit – ett av de mest banbrytande hiphopalbumen under senare år.

Tidigare i år släppte West Coast Get Downs Ryan Porter trippelalbumet The Optimist – ursprungligen inspelat i Kamasi Washingtons föräldrars hus 2008–2009 – och på skivan visar han upp både bredd och exakthet. Det handlar om storbandsjazz som lånat mycket från fusion och progressiv rock men blandar det med hiphop i låtar som The Instrumental Hip-Hoppa. Skivan är ett dokument över ett samspelt och nyfiket kollektiv som senare skulle bli världskända. Det finns utrymme för soloutflykter – men det är kollektivets styrka som driver musiken framåt. Så även när Ryan Porter tar med sig sitt band ut på turné.

Den som intresserar sig för vad som händer på den amerikanska västkusten just nu – och vilken jazzälskare gör inte det? – bör definitivt inte missa chansen att se Ryan Porter och hans band live.

Ryan Porter - trombon
Kamasi Washington - tenorsaxofon
Jumaane Smith - trumpet
Cameron Graves - piano
Joshua Crumbly - bas
Tony Austin - trummor

Hitta till Fasching

Fasching
Kungsgatan 63
11122 Stockholm

Biljetter och priser

torsdag 29 november, kl 20:00
Visa alla datum ››

Fasching
Kungsgatan 63
11122 Stockholm

tickster Matplats ordinarie 290 kr
Ståplats ordinarie 240 kr
Matplats Faschingvän 217,5 kr
Ståplats Faschingvän 180 kr
Ståplats student 140 kr