Hailu Mergia

Hailu Mergia

söndag 25 november, kl 20:00

konsert

Hailu Mergia

För många år sedan var han en firad hjälte bakom sina keyboards. Men sedan glömdes han bort och körde taxi. Nu är han tillbaka på scenerna världen över – etiopiske Hailu Mergia har gjort en svindlande comeback och nu är det dags att visa klaviaturfärdigheterna på Fasching igen. Malik Bendjellouls film Searching For Sugar Man var en internationell succé som också gav Rodrigez en nystart på en karriär som somnat för flera år sedan. En liknande film har inte gjorts – men skulle kunna göras – utifrån den karriär som är den etiopiske keyboardisten Hailu Mergias.

Mergia tillhörde i början av sjuttiotalet de ledande musikerna i Etiopien. Med sitt Walias Band jammade han bland annat tillsammans med Duke Ellington. Efter en USA-turné lämnade han Etiopien och bosatte sig i Washington DC. Men karriären gick det sisådär med. Han spelade mest på privata fester – och körde taxi under resten av tiden.

När Brian Shimkovitz på bolaget Awesome Tapes From Africa hittade kassetten ”Hailu Mergia & His Classical Instrument” i en skivaffär tog dock karriären en ny vändning. Shimkovitz letade upp Hailu Mergia, gav ut hans kassett på nytt och fick honom att börja turnera igen.

Räkna med djup, hypnotisk etiopisk jazzstämning med vissa inslag av funk när Hailu Mergia står på vår scen igen tillsammans med sitt band

Hailu Mergia - Keyboards
Alem Kebede - Bass
Ken Joseph- Drums

Hitta till Fasching

Fasching
Kungsgatan 63
11122 Stockholm

Biljetter och priser

söndag 25 november, kl 20:00
Visa alla datum ››

Fasching
Kungsgatan 63
11122 Stockholm

tickster Matplats ordinarie 240 kr
Ståplats ordinarie 190 kr
Matplats Faschingvän 180 kr
Ståplats Faschingvän 142,5 kr
Ståplats student 140 kr