Bjarke Falgren - Filip Jers Kvintett

Bjarke Falgren - Filip Jers Kvintett

torsdag 20 december, kl 20:00

konsert

En svensk-dansk jul: Bjarke Falgren / Filip Jers Kvintett

Den prisvinnande danske jazzviolinisten Bjarke Falgren och den svenske munspelsfantomen Filip Jers har de senaste åren turnerat i Danmark och Sverige med ett hyllningsprogram till sina förebilder Svend Asmussen och Toots Thielemans.

Filip Jers träffade herr Thielemans flera gånger och de hann både dricka kaffe, äta glass och prata munspel tillsammans. Under en lång tid var Svend Asmussen musikalisk mentor åt Bjarke Falgren och lämnade över en handskriven notsamling där flera originalarrangemang från Svends penna ingick. Detta unika låtmaterial har inspirerat till Falgrens och Jers samarbete.

December 2018 kommer Falgren/Jers Quintet att göra en julkonsertturné med samma lekfulla Asmussen/Thielemans-stil. Evergreens, swinglåtar och nordiska folkmelodier framförs i stilfulla, läckra arrangemang.

I kvintetten finns förutom Bjarke Falgren och Filip Jers några av den skandinaviska jazzscenens mest välkända och efterfrågade musiker: Jacob Fischer på gitarr, Hans Backenroth på kontrabas och Kristian Leth vid trummorna.

Bjarke Falgren, violin,
Filip Jers, munspel,
Jacob Fischer, guitarr,
Hans Backenroth, bas
Kristian Leth, trummor

Hitta till Fasching

Fasching
Kungsgatan 63
11122 Stockholm

Biljetter och priser

torsdag 20 december, kl 20:00
Visa alla datum ››

Fasching
Kungsgatan 63
11122 Stockholm

tickster Matplats ordinarie 270 kr
Ståplats ordinarie 220 kr
Matplats Faschingvän 202,5 kr
Ståplats Faschingvän 165 kr
Ståplats student 120 kr