Ale Möllers Xenomania

Ale Möllers Xenomania

torsdag 28 mars, kl 20:00

konsert Ale Möller

Ale Möllers Xenomania

Konserten på Urkultfestivalen i somras livesändes av Sveriges Radio som stod bakom denna musikaliska storsatsning för ett spektakulärt niomannaband, där vi får höra Ales fascination över melodiernas rytmiska kraft och med inspiration från resor och möten med musikanter i olika världsdelar. Här finns det som är signifikant för Ale Möllers stora konstnärsskap, lusten till det främmande. Universella musikaliska tankar som har lett till att Ale Möller är en av våra stora stjärnor med en mängd konserter både i Sverige och även internationellt.
Ales musik blir aldrig mainstream och han lyckas kombinera det traditionella med nya ögon och öron på det musikaliska innehållet.

– Jag måste erkänna att jag länge gått och suktat efter just ett sådant här uppdrag. Det har nämligen samlat sig en massa svängigt mustig musik i huvudet. Musik inspirerad av det jag mött på resor i andra kulturer och i möten med olika musikanter. Så jag blev väldans glad när jag fick frågan. Nu skall den musiken ut! säger Ale, och fortsätter berätta om projektnamnet Xeonomania:
– Jag vet att det finns folk som blir irriterade och olustiga av att möta det som man är ovan vid. För mig är det tvärtom. Jag blir uppiggad och glad. Inte minst i musikens värld. Därför fick detta nya projekt heta XenoMania! Lusten till det främmande.

Det blir fräscht som ett porlande vattenfall och originaliteten i sättningen gör att musiken blir som ett enda stort fyrverkeri av toner och rytmer.

Den storslagna sättningen i XENOMANIA är bla dubbla slagverk och många blåsare !

Ale Möller (div instrument)
Jonas Knutsson (saxar)
Per Texas Johansson (klarinetter)
Johan Graden (piano/keyboard)
Kerstin Ripa (horn)
Erik Rydvall (nyckelharpa)
Felicia Westberg (bas)
Liliana Zavala (percussion)
Robin Cochrane (percussion)

Hitta till Fasching

Fasching
Kungsgatan 63
11122 Stockholm

Biljetter och priser

torsdag 28 mars, kl 20:00
Visa alla datum ››

Fasching
Kungsgatan 63
11122 Stockholm

tickster Matplats ordinarie 290 kr
Ståplats ordinarie 240 kr
Matplats Faschingvän 217,5 kr
Ståplats Faschingvän 180 kr
Ståplats student 140 kr