David Ritschard & Krokodiltårarna

David Ritschard & Krokodiltårarna

lördag 16 november, kl 21:00

konsert

Stoltare än en nyfriserad prärievarg, vi ger er Svea Rikes allra förnämsta storstads-cowboy, arbetarklassens George Jones, ja - ta oss i kaklet, vi ger er, den store brobrännaren;

DAVID RITSCHARD & KROKODILTÅRARNA!

Som vi har pustat, stönat, fräst och svettigt jagat - men nu är David och hans magnifika lilla orkester strax på en diner nära dig. Y-haa! Sveriges - ja, Nordens, i särklass vackraste country- och americanahjälte kompad utav sitt briljanta lilla band, ja ni - tonsatt aquavit för en törstande musiksjäl. Så in i himlen onödigt bra, helt enkelt. Så, kulturvänner, föna er Tammy Wynette-buske och printa in den 16 november i filofaxen, för då skall vi åka linedance hela natten!

Strax före midsommar landade David Ritschards debutalbum som soloartist - övermagnifika Brobrännaren. Förmodligen det bästa svenska album som släppts sen TLKs milstolpe "Välkommen till förorten".

Ett decennium som Sveriges främste urbana cowboy. så är kanske David mest känd som frontman i kultförklarade Spinning Jennies. Nashvilledebuten skedde 2017 med bandet The Green Line Travelers, uppföljning till den våren 2018 i samband med prisnominering i Memphis. Inte helt bekväm, för svensk. För dålig på engelska.

Nu som då står berättelsen i fokus samt den kompromisslösa kärleken till den hårt arbetande människan som alltid eller oftast drar nitlotten. Här färdas med ljudets hastighet den amerikanska misären till våra egna diskbänkar. Alltid på modersmålet, alla talar svenska.
Inte strikt självbiografiskt men alltid personligt från trakterna kring den södra tunnelbaneleden.

Om David Ritschards rakvatten tidigare doftat starkt av svensk–amerikanskt 60-tal så tar Brobrännaren på riktigt steget in i idag. Välkommen.

10/10 ”Det är väldigt lätt att avfärda hela grejen innan
man fattar hur genialt det är. Det äkta och genuina och modet att göra denna ursvenska country med Stockholmsdialekt berör verkligen. Låtarna är mycket välgjorda och de vardagsrealistiska texterna är välskrivna, tänkvärda och ibland vassa.
UPPSALANYHETER

”Men det är otippat den i sammanhanget helt okända
söderortskillen David Ritschard som stjäl hela showen.
Det är lysande, berörande och roligt hela tiden. Jag har
inte känt mig så uppfylld av en konsert sedan jag vet faktiskt inte när.”
PO TIDHOLM, DN KULTUR

Hitta till Broken Dreams

Broken Dreams
Tunagatan 1
78434 Borlänge

Biljetter och priser

lördag 16 november, kl 21:00
Visa alla datum ››

Broken Dreams
Tunagatan 1
78434 Borlänge

tickster Entré 100 kr