Abramis Brama + Mushroom Caravan Overdrive

Abramis Brama + Mushroom Caravan Overdrive

fredag 14 december, kl 21:00

konsert Abramis Brama

roken Dreams presenterar stolt; en ångvält utav svensk proggrock stöpt i hysterisk psykedlika och doom, vi ger er; den hårdaste braxen i älven;

ABRAMIS BRAMA + Support: Mushroom Caravan Overdrive!

Sedan debutalbumet "Dansa tokjävelns vals" har Abramis Brama frälst den svenska rockpubliken med sin svängtunga 70-talsdoftande hårdrock. Med sin unika kombination av fotstampsriff och svenska texter har bandet på 20 år och sju skivor plöjt en helt egen fåra i den svenska rockmyllan.

Till bandets musikaliska influenser räknas de självklara förfäderna och riffmästarna Black Sabbath, Led Zeppelin, Mountain och Cream, men också psykedelia och svensk folkmusik.
Den 20 april 2018 släpptes bandets nya skiva "Tusen år", den första på nya skivbolaget Black Lodge Records/Sound Pollution.
”Tusen år” är ett fokuserat, tätt och tungt album som är troget bandets ideal – riffen, groovet och de svenska texterna – men också gräver djupare med tänkvärda, poetiska texter som såväl hyllar som beklagar vår mänskliga existens, från tidens begynnelse till en okänd framtid.

Mushroom Caravan Overdive är heavy skit-tung stoner/fuzz från Leksand. En musikalisk liten svamp att åtnjuta i vintermörkret. Inte nog med detta, detta är även snubbarna bakom Sveriges allra briljantaste stoner-festival, nämligen Krökbacken.

Länkar;

www.abramisbrama.com

bloggar.aftonbladet.se/rockcubs/2013/09/mushroom-caravan-overdrive-nalen-klubb/

Videos;

www.youtube.com/watch?v=-_KFa_LHUmI

www.youtube.com/watch?v=6i5S4h7jLUE

www.youtube.com/watch?v=jk5Ujqwz4ys

Biljetter släpps 3/10 kl. 15.00. 95 ynka bagis. Ripoff.

Välkomna på a night of pure doom!

Hitta till Broken Dreams

Broken Dreams
Tunagatan 1
78434 Borlänge

Biljetter och priser

fredag 14 december, kl 21:00
Visa alla datum ››

Broken Dreams
Tunagatan 1
78434 Borlänge

tickster Entré 95 kr