Dracula

Dracula

onsdag 9 januari, kl 19:00

teater
Fasansfylld romantik och storslagen spänning.

Blodigt och vackert om förälskelse och död i en pjäs om vänskap och kärlek som slits i stycken. Vampyrernas urfader har kittlat nerverna hos läsare och publik i hundratals år. Och än idag kastar han sin fasansfulla skugga över aktuella ämnen som normer, könsstrukturer och sexualitet. Bloddrypande effekter och hårresande musik blåser liv i Bram Stokers gotiska klassiker när Greve Dracula nu för första gången återuppstår på Borås Stadsteaters stora scen. Med hjälp av en stor ensemble och ett magiskt scenrum skapas ett storslaget teatermaskineri som ger gåshud. Ett visuellt epos i sann skräckromantisk anda.

Den unge advokaten Jonathan Harker reser djupt in i Transsylvaniens mörka skogar för att på uppdrag av sin arbetsgivare besöka Greve Dracula. Väl där möts av en egendomlig gästfrihet. Snart upptäcker han att han snarare är fånge än gäst. När Dracula beger sig till London i jakt på blod blir livet aldrig sig likt igen för Jonathans fästmö Mina och de andra där hemma. Om det finns något liv kvar alls vill säga.

För regin och dramatiseringen står Rikard Lekander, Sveriges främsta skräckteaterregissör. Lekander har regisserat ett flertal produktioner, bland annat på Dramaten, Göteborgs Stadsteater, Malmö Stadsteater och Uppsala Stadsteater samt tar 2018 över som konstnärlig ledare på Örebro Länsteater.

Scenografi av Richard Andersson som arbetat med en rad tidigare uppsättningar på Borås Stadsteater.

Pjäsen rekommenderas från 15 år. Pjäsen rekommenderas från 15 år.

Hitta till Borås Stadsteater

Borås Stadsteater
Åsbogatan 27
50456 Borås

Biljetter och priser

onsdag 9 januari, kl 19:00
Visa alla datum ››

Borås Stadsteater
Åsbogatan 27
50456 Borås

venuepoint Sittplats 250 kr